Hamilton lett idén is a világbajnok

2015 világbajnoka Lewis Hamilton

Szerző: Dominik96 - 2015.10.26.

Végre ismét egy izgalmas futamnak lehettünk szemtanúi, ahol az angolnak idén is sikerült megvédenie világbajnoki címét, a futam végét követően pedig összekaptak Rosberggel.

Hamilton a világbajnok

A rajt izgalmasnak indult 

 

A két mercedes pilóta rögtön elkezdtek harcolni egymással, mivel Rosberg nem sikerült tökéleteset rajtolnia. Majd Hamilton kicsit erőszakosan, de a szabályok keretein belül kiutasította német csapattársát a pályáról.

 

Rosberg ezáltal sok pozíciót vesztett, és a két Red Bull rögtön Hamilton után eredt. A fiatal orosz pilóta nagyon ügyesen ment a versenyen és mondhatni nyomás alá helyezte Hamiltont. Csapattársa sem maradt ki a buliból, ott volt a nyomukban.

 

Az első kerékcsere a 18.19. körben volt. Ezt követően a sorrend, Ricciardo, Rosberg, Kvjat, és Hamilton volt. Majd a Mercedes versenyzői felgyorsultak és a német átvette a vezetést, Hamilton pedig a második helyet.

 

A 28. bejött a biztonsági autó, mivel Marcus Ericsson autója veszélyes helyen állt meg műszaki probléma miatt. A Safety Car kimenetele után Rosberg megtartotta az első helyet, mögötte pedig csapattársa volt. Vettel, aki a rajt után a nyolcadik helyen volt, szinte a semmiből előtűnt a Red Bullok mögött, gyorsan átrágta magát rajtuk és már a harmadik helyen autózott. 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket