A világ 5 legbarátságosabb börtöne, ahol valóságos luxus vár a rabokra- 5 luxus börtön a nagyvilágból

5 barátságos börtön, ami inkább luxusszálloda, pedig rabok lakják

Szerző: bohacs - 2020.07.30.

Ha valaki meghallja azt a szót, hogy börtön, akkor gyakorlatilag mindenkinek egy rossz állapotokban lévő, kellemetlen helyre gondolnak, ahol szörnyű emberek vannak bezárva. Ezeket a fogvatartottakat erőszakkal tudják csak a rendre utasítani és megfosztják őket különböző jogaiktól. Ám a mai világban ez már nem egészen így működik. A világ különböző területein már próbálják ezeket a létesítményeket olyanná alakítani, mintha azok csupán elszigetelt helyek lennének. Ezek a helyek olyan lehetőségeket nyújtanak, amik a börtönön kívüli életet próbálják reprezentálni. Itt van a világ öt legbarátságosabb börtöne. 

5 luxus börtön

Bastøy börtön, Bastøy Island, Norvégia

A Bastøy börtön egy minimálisan őrzött börtön Norvégiában, egy Horten nevű településen, ami a Bastøy-szigeten található. Ez a település 75 kilométerre van Oslótól délre. Egy 2,6 négyzetkilométeres sziget, ahol 120 fogvatartott van nyilvántartva. A szervezet célja, hogy ez a börtön legyen a világ első számú ökológiai börtöne. Az itt fogvatartottak faházakban élnek és a börtön területén dolgoznak. Szabadidejükben a rabok tudnak lovagolni, horgászni, teniszezni, de még a sífutást is gyakorolni. Ebbe a börtönbe kizárólag a Hortentől induló komp segítségével tudunk eljutni.

 

Otago korrekciós szolgáltatások, Milburn, Új-Zéland

Új-Zélandba, Milburn déli részén található az Otago Corrections Faciliy nevű komplexum. Ez a szervezet kényelmes, mondhatni szállodai szobákat biztosít az ott tartott emberek részére. Itt a fogvatartottak készségfejlesztését tartják szem előtt, emiatt különböző tanfolyamokat tesznek kötelezővé nekik. Vannak külön mérnöki, gazdasági, tejtermesztés, ültetés és a főzéssel kapcsolatos képzések, illetve mikrohullámú sütők gyártásával is foglalkoztatják őket.
 

A lista a következő oldalon folytatódik, lapozz!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket