notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Maffia még ma is van

hirdetes

Még ma is működő Maffiák

Oláh Tamás
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A maffia szót mindannyian nagyon jól ismerjük, emberek szervezet csoportja, akik mindenféle illegális tevékenységben vesznek részt, ezen belül vesztegetés, zsarolás vagy csempészés. Behálózzák az egész világot és minden országban jelen van legalább egy ilyen csoport. Bevételeik megközelítheti a dollár milliárdokat és akár emberek százezrei tartozhatnak egy-egy maffia csoportba.

Ma is élő maffiiák

Cosa Nostra, Szicília

Olaszország a bűnözés bölcsője. Maga a maffia szó is Szicíliai bűnszervezetek megnevezésére szolgál. 1860-ban megkezdődött Szicília és Olaszország egyesülése, de a szigeten nem volt elő erős állami szervezet. A nagybirtokok összefogásából szerveződött egy erő melynek hatásköre kiterjedt az egész gazdaságra, piacokra. Idővel egyre nagyobb szerezve belefolytak a politikába is.

Mussolini próbálta meg kiirtani ezt a szervezetet, akik ezáltal illegalitásba kényszerültek és megkezdték azon tevékenységüket, amiről már mind ismerjük őket: szerencsejáték, kábítószer, prostitúció, fegyvercsempészet. A második világháború előtt a szervezet terjeszkedni kezdett és így kerültek Amerikába és ez az, amit már minden kereszt apa apa filmben láthattunk.

hirdetes

Yamaguchi-gumi yakuzák, Japán

Munkások szakszervezetek ként létrejött csoport, később alakult csak bűnszervezetté. A yakuzák módszere eltér a többi maffiáitól, sokkal kifinomultabbak. Kevésbé erőszakos módszereikkel jelen vannak a politikában, a tőzsdén, az ingatlanpiacon, de működésük sokkal nyitottabb szinte közismert az emberek számára.

Cunamik és földrengések alkalmával segélycsomagokat szállítottak megelőzve a japán kormányt. Ezen cselekedeteik miatt sokkal pozitívabb megítéléssel bírnak. A Yamaguchi-gumi közel 30 000 tagot számláló szervezet, ami a japán maffia 50 százaléka.

hirdetes

Sun Yee On, Kína

Kínában triádoknak hívják a különböző maffia szervezeteket és ezek közül az egyik legnagyobb a Sun Yee On. Több mint 55 000 aktív taggal ők bonyolítják a világ heroin kereskedelmének közel 10 százalékát, de szinte minden kábítószer megtalálható „katalógusukban”. Nemcsak kereskednek a kábítószerrel, de ők is állítják elő azokat. Mostanra szervezetük az egész világot behálózza.

Tevékenységei közé tartozik továbbá az embercsempészet, az USA-ba például több mint százezer illegális bevándorlót csempésztek be, akiket a sikeres betelepítés után meg zsarolnak és munkára kényszerítenek.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Gyerekbarát étterem

Étterembe menni gyerekekkel nem egyszerű, azonban szerencsére ma már egyre több gyermekbarát... Tovább

Bor

Alkoholtartalmú ital, amit a különböző gyümölcsmustok erjesztésével állítanak elő.... Tovább

Tovább a lexikonra