notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Ezért szeretnek az intelligens emberek egyedül lenni

hirdetes

Tudtad, hogy a magányos emberek miért intelligensebbek mindenki másnál?

MC
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ezért szeretnek az intelligens emberek egyedül lenni

Az intelligens emberek és különös magányuk

Az ős- és jelenkor közötti különbség leginkább két tényezőben nyilvánul meg; a népsűrűségben, valamint abban, hogy az ember hogy éli társasági elétét. Őseinkhez képest manapság sokkal több ember vesz körül minket és egyre kevesebbet élvezzük barátaink társaságát. Nem így a kiemelkedően intelligens emberek, őket ugyanis a kutatás alapján sokkal jobban befolyásolja a szavanna-elmélet.

„A magasabb intelligenciával rendelkező egyéneknek sokkal valószínűbb, hogy szinte ’természetellenes’ érdeklődési köreik, preferenciáik vannak, amik őseink világából hiányoztak.” – nyilatkozta Kanazawa az Inverse magazinnak. „az emberi fajnak teljesen természetes, hogy kívánja és keresse a baráti kapcsolatokat, eképpen az intelligensebb egyének sokkal valószínűbb, hogy kevésbé éreznek hasonlóan.”

hirdetes
hirdetes

A felmérés azt is kimutatta, hogy az okosabb emberek sokkal kevésbé érzik azt, hogy baráti kapcsolataikból valamilyen módon profitálnak.

Az intelligencia egy olyan pszichológiai mechanizmus, ami azért és úgy fejlődött ki, hogy a számunkra új kihívásokat, amik régen nem képezték mindennapjaink részét, meg tudjuk oldani. Őseink számára a másokkal való gyakori kapcsolattartás elengedhetetlen volt a túléléshez. Azonban ha valaki magasabb intelligenciával rendelkezett, egyedül is képes volt megoldani problémáit és ez csökkentette a baráti kapcsolatok jelentőségét.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Esküvő

Az esküvő az a ceremónia, aminek keretén belül a két házasulandó fél két tanú... Tovább

Csapatépítő helyszínek

A csapatépítő helyszínek általában olyan környezetben helyezkednek el, ahol sok program... Tovább

Tovább a lexikonra