Magyar gép a megoldás a hulladékproblémára! Átalakítja a szemetet ez a szerkezet!

Átalakítja a szemetet ez a magyar gépezet! Ez a megoldás a hulladékproblémára!

Szerző: vargazsanett - 2019.06.14.

Szilvássy Mihály találta fel és fejlesztette ki ezt a gépezetet, amely átalakítja a szemetet, és olyan dolgot készít belőle, ami nagyon hasznos lehet számunkra. Ez lehet a megoldás a hulladékproblémára!

Magyar gép a megoldás a hulladékproblémára! Átalakítja a szemetet ez a szerkezet!

Olyan gépezetet épített egy magyar vállalat, amely a települési hulladékot, akár házépítésre is alkalmas építőanyaggá alakítja át. Ez a módszer rengeteg évvel meghosszabbíthatná Földünk életét és jelentős változásokat jelentene a környezetszennyezés problémáját illetően.


A cég már felvette a kapcsolatot a hulladékkezelő szervezetekkel és a kormánnyal is, de a lelkes fogadtatás ellenére még mindig nem történt semmilyen előrelépés. 


Pontosan ki is az „ötletgazda”?


Szilvássy Mihály 10 éven keresztül keményen dolgozott, hogy kifejlessze a tökéletes módszert. A munka gyümölcse pedig határozottan meg lett, csak valamiért nem akarja a világ észrevenni…

A művelet 2012-re lett teljes, ekkorra már falécekhez/deszkákhoz hasonlítható építkezésre is alkalmas eszközöket hoztak létre az egyszerű szemetünkből. 


Hogyan is működik a szemét átalakító gép?


Gyakorlatilag, ahogy a szemetes autókba beleszórják a szemetet, úgy a gépbe is beletáplálják a hulladékot, majd rendkívül magas hőfokon kezelik azt. Többféle folyamaton is keresztül megy a hulladék, összepréselik, majd drazsírozzák végül pedig olyan kis méretű szemcsék keletkeznek, amelyekből egy újabb egyedi eljárás segítségével „összegyúrják” a kész lapokat.

 

Hogyan néz ki a végtermék?


A kész termék rendkívül teherbíró anyag, ellenáll a lúgnak/savnak és a víznek is. 
Méretei: 1 m2 nagyságú, 2,5 cm vastag és 25 kg. 
A vállalat egyébként már felhúzott egy 20 m2-es kockaházat. Van benne konyha, mellékhelyiség és egy szoba is. Darus tehergéppel pedig bárhova elszállítható. A következő oldalon megnézhetitek, hogyan néz ki ez a kockaház! Szerintem igazán jól mutat, ha nagyobb lenne, akkor könnyen el tudnám képzelni akár állandó lakásnak is. Ráadásul ezzel a technikával biztosan nem kerülne annyiba, mint egy tégla vagy tong építésű ház manapság.

 

Lapozz egyet és nézd meg hogyan néz ki ez a megépített kockaház!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket