notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Magyar mentősofőrön ámul az internet

hirdetes

Tisztelet a magyar mentősöknek!

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Pár nap alatt már 1 millióan nézték meg ezt a lélegzetelállító videót, tágra nyílt szemekkel néztem végig Csordás Tibor legújabb felvételét, tisztelet a sofőröknek, akik figyelnek a mentősökre, Csordás Tiboréknak pedig még nagyobb tisztelet!

Magyar mentősofőr videóján ámul az egész világ!
 

Csordás Tibor a pesthidegkúti mentőállomáson dolgozik, a videót pár nap alatt több mint 350 000-en tekintették meg az egyik külföldi portálon, hatalmas sikert aratott mindenkinél. Az embereket teljesen lenyűgözte Tibor teljesítménye, nem mindennap lehet látni hasonló felvételt. Nagyjából hat perc alatt tette meg a közel 8 kilométeres utat a főváros kellős közepén, ez 80 kilométer/órás átlagsebességet jelent. Nem ez volt az első alkalom, hogy Tibor felrakta a fedélzeti kamera felvételeit, legelőször ezt 3 éve tette meg, nem sokkal később az egyik kereskedelmi csatornában is szerepelt, egy interjúban elmondta, hogy a balesetek miatt kezdte el felvenni a vonulásait, ezeket később felrakta az internetre.

hirdetes

A célja az volt, hogy megmutassa, mennyire gyakori az, hogy nem adják meg a szirénázó mentőknek a kötelező elsőbbséget. Felvételeit azonban az óta már felhasználják számos autós iskolában is, példaként felvetve, mit nem szabad csinálni.


A magyar autósok közül sokan sajnos még mindig nem tudják, mit kell tenni akkor, hogyha egy szirénázó mentőautóval találkoznak, a mostani felvételen viszont nagyon jól látszik, hogy a legtöbb autós segítőkész volt.

hirdetes

Mit kell tenni, ha jön a mentőautó?


Biztosítanunk kell az akadálymentes továbbhaladást! Ezt megtehetjük félrehúzódással, illetve ha szükséges, akkor akár megállással is. Ha meglátjuk a szirénázó autót, akkor az alap sebességünk mellett keressünk kitérési lehetőséget, egy sávos út esetén húzódjunk az út szélére, két sávos út esetén a külső sávba húzódjunk, ha lassú a haladás, torlódás van, akkor az autóknak a két sáv szélére kell húzódni, hogy a középső sáv szabaddá válhasson.
És most nézzük a videót, amit a következő oldalon találhatsz meg!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Boríték

A borítéknak rengeteg használati módja van, eredeti rendeltetése azonban az, hogy megírt... Tovább

Vér

Mi a vér? A vér az állatok és emberek szervezetének egyik legfontosabb része, amely nélkül... Tovább

Tovább a lexikonra
Lenyűgöző technika