Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Magyar mentősofőrön ámul az internet

hirdetes

Tisztelet a magyar mentősöknek!

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Pár nap alatt már 1 millióan nézték meg ezt a lélegzetelállító videót, tágra nyílt szemekkel néztem végig Csordás Tibor legújabb felvételét, tisztelet a sofőröknek, akik figyelnek a mentősökre, Csordás Tiboréknak pedig még nagyobb tisztelet!

Magyar mentősofőr videóján ámul az egész világ!
 

Csordás Tibor a pesthidegkúti mentőállomáson dolgozik, a videót pár nap alatt több mint 350 000-en tekintették meg az egyik külföldi portálon, hatalmas sikert aratott mindenkinél. Az embereket teljesen lenyűgözte Tibor teljesítménye, nem mindennap lehet látni hasonló felvételt. Nagyjából hat perc alatt tette meg a közel 8 kilométeres utat a főváros kellős közepén, ez 80 kilométer/órás átlagsebességet jelent. Nem ez volt az első alkalom, hogy Tibor felrakta a fedélzeti kamera felvételeit, legelőször ezt 3 éve tette meg, nem sokkal később az egyik kereskedelmi csatornában is szerepelt, egy interjúban elmondta, hogy a balesetek miatt kezdte el felvenni a vonulásait, ezeket később felrakta az internetre.

hirdetes

 

A célja az volt, hogy megmutassa, mennyire gyakori az, hogy nem adják meg a szirénázó mentőknek a kötelező elsőbbséget. Felvételeit azonban az óta már felhasználják számos autós iskolában is, példaként felvetve, mit nem szabad csinálni.


A magyar autósok közül sokan sajnos még mindig nem tudják, mit kell tenni akkor, hogyha egy szirénázó mentőautóval találkoznak, a mostani felvételen viszont nagyon jól látszik, hogy a legtöbb autós segítőkész volt.

 

Mit kell tenni, ha jön a mentőautó?


Biztosítanunk kell az akadálymentes továbbhaladást! Ezt megtehetjük félrehúzódással, illetve ha szükséges, akkor akár megállással is. Ha meglátjuk a szirénázó autót, akkor az alap sebességünk mellett keressünk kitérési lehetőséget, egy sávos út esetén húzódjunk az út szélére, két sávos út esetén a külső sávba húzódjunk, ha lassú a haladás, torlódás van, akkor az autóknak a két sáv szélére kell húzódni, hogy a középső sáv szabaddá válhasson.
És most nézzük a videót, amit a következő oldalon találhatsz meg!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Okostelefon

Az utóbbi évek során rohamosan terjedtek az okostelefonok, amiket már szinte minden... Tovább

Kutyabarát étterem

Étterembe mennél, de nem szeretnéd otthon hagyni négylábú barátodat? Szerencsére egyre több... Tovább

Tovább a lexikonra
Lenyűgöző technika