Ezeken a helyeken nyaraltak régen a magyarok

Itt nyaraltak régen a magyarok

Szerző: Dominik96 - 2015.10.09.

Nagyszüleink idején is jártak nyaralni, kirándulni, más helyeket felkutatni, társaságba verődni, éttermekbe járni, vagy csobbanni egyet a vízben és esetleg még csónakázni is. Mint ahogyan ma, ugyanúgy akkor ők is megörökítették azt ahol éppen jártak, szóval most ti is megnézhetitek, hol voltak és miket csináltak akkor a nyaralók.

Itt töltötték a szabadidejüket régen a magyarok

Balaton

 

Közép-Európa legnagyobb tava régen is rengeteget jártak oda az emberek. A fürdés a 19. század végéig nem volt divat. Pár üdülőhely, pl. Balatonfüred, Siófok, Balatonalmádi, Révfülöp ilyenkor kezdtek el szóba jönni.  A legtöbb településen ekkor még be kellett érni szerényebb igényekkel.

 

A 20. században megindult a fejlődés a Balaton környékén, nyaralók és magánvillák is épültek. Elkezdtek járni, strandolni és az eddig szinte megközelíthetetlen tópartra igencsak elkezdett telni emberekkel. Üdülők, szállodák és céges nyaralók építése kezdődött el az 1961-es években. Mivel egyre közkedveltebbé kezdett válni a hely, ezért éttermeket, szórakozóhelyeket és boltokat nyitottak.

 

A 70-es években a külföldiek és kezdték felfedezni a helyet, leginkább a német turisták szerettek ide járni.

 

Itt van pár kép egészen 1910-től 1976-ig, ami a Balatonon készült.

 

1910

 

1912

 

1940

 

1953

 

1958

 

1961

 

1966

 

1968

 

1976

 

Lapozz a folytatásért

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket