Magyarország az ötödik helyért, sport, kézilabda, férfi válogatott, Ausztria, európa bajnokság

Magyarország az ötödik helyért

Szerző: mprof - 2014.01.22.

A Dániában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokságon Magyarország Ausztriával csap össze a középdöntőben!

Magyarország akkor játszhat az ötödik helyért, ha a szerdai meccsen legyőzi az osztrák kéziseket és az izlandi csapat pedig úgy kap ki a dánoktól, hogy a magyar válogatottnak lesz kedvezőbb a gólkülönbsége.

 

Magyar válogatott az Európa bajnokságon

A dán címvédők ellen a körülményekhez képest helytálltunk. Az első félidőben tapogatózás zajlott, a dánok 3 góllal mégis jobban teljesítettek, a továbbiakban viszont egyre jobban teljesített a csapat, felzárkóztunk, de a végén több apró hibát is vétettünk, ami végzetesnek bizonyult. Lényegéban ezonban jól ment a csapatnak, bíztató lehet a továbbiakban. A végeredmény 28-24 lett a házigazdák javára.

Az osztrák válogatottról harmadikként jutott a főcsoportba, vereséget szenvedett a macedónoktól és a dánoktól is, csak a csoport utolsó helyezett Csheországot voltak képesek felülmúlni. A főcsoportban eddig stabilan teljesítenek: mindenkitől vereséget szenvedtek, ám nem bízhatjuk el magunkat túlságosan, ugyanis szoros, 1-2 gólos meccsket játszottak.

Ami a múltat illeti, legutóbb 2011-ben találkoztunk Ausztria legjobbjaival, akkor 32-30-ra sikerült megvernünk őket. Bízzunk benne, hogy most is hasonló eredmény születik. 

Ancsin Gábor, akinek megsérült a térde a dánok elleni meccsen, nem tudja, hogy pályára tud-e lépni a holnapi mérkőzésen.

"Eléggé szúr a térdem a kitászmasztásoknál. Folytatjuk még ma és holnap is a kezeléseket, nagyon remélem, hogy tudok majd játszani, de ez szerintem csak a mérkőzést megelőző bemelegítésnél dől majd el" mondta Ancsin


Mocsai Lajos a magyar csapat szövetségi kapitánya úgy gondolja, hogy az osztrák válogatott játéka kedvező lehet számunkra, hiszen szeretnek közel játszani a falhoz, így csökkenhet a 10-12 méterről kapott gólok száma.

A mérkőzés időpontja: 2014. 01. 22. szerda 18:15

Hajrá fiúk, hajrá magyarok!

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket