Massa a Williamsnél folytatja jövőre

Massa a Williamsnél folytatja jövőre

Szerző: Jobs24 - 2013.11.13.

Az elmúlt napokban immáron hivatalossá vált, hogy a Ferraritól távozó Felipe Massa a Williams-el kötött szerződést a jövő évre vonatkozólag. Így 2014-ben Valtteri Bottas csapattársaként vág majd neki az újabb szezonnak.

Valami igazán különleges ajándékot keres szerettének karácsonyra? Ide kattintva az elérhető legjobb árú, sportosan elegáns Nautica karórák közül válogathat!

 

Ahogy azt már eddig is tudni lehetett, a Ferrari a nyolc év után 2014-re már nem hajlandó megtartani a tizenegyszeres brazil futamgyőztest, így Massa helyét a Ferrarihoz visszatérő Kimi Räikkonen veszi majd át Fernando Alonso oldalán. Ám Massa sem tétovázott, ugyanis ahogy bejelntették a jégember szerződtetését a Ferrarinál, új munkaadó után kezdett nézni. Azt már akkor kijelentette, hogy ő nem hajlandó fizetős pilótként beállni egyetlen alakulathoz sem, mivel eddig az aktuális csapata fizetett a szolgálataiért és nem pedig fordítva.

Az első körben Massa és a menedzsmentje a Lotus és a Mclaren ajtaján kopogtatott. A Lotusnál sokáig esélyes is volt a Sao Paulo-i születésű pilóta, ám az anyagi gondokkal küszködő csapat új befektető csoportja kifejezetten Hülkenberg-et akarja látni a jövő évi autóban. A Mclarenek pedig úgyszintén megvannak már a versenyző jelöltjei a következő évre. Így Massa végül a Williams F1 Team-el kezdett tárgyalásokba, amelyek igazán sikeresek voltak, mivel a távozó venezuelai versenyző, Pastor Maldonado pilótaülését majd a dél-amerikai honfitársa, Felipe Massa örökli majd meg. A kilencszeres konstruktőri világbajnok angol istálló igazán örül Massa érkezésének, ugyanis személyében a legkevésbé sem egy tehetségtelen, roppant rutinos pilóta csatlakozik hozzájuk, aki a 2008-as évben csak éppenhogy  lecsúszott  a világbajnoki címről. Ráadásul Massa még egy jelentős szponzorral, a Petrobras elnevezésű brazil oljaipari vállalat támogatásával érkezik, így az idén gyengélkedő csapatot nem fogja annyira megviselni Maldonado és vele együtt távozó jelentős szponzori pénzek elvesztése.

Ám a Massa távozása előtt a Ferrari egy búcsúbulit szervezett Mugellóban, ami megtekinthető az alábbi videón:

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket