Matematikai feladat, nem sokan tudják megfejteni

Egy könnyű matematikai feladat, melyet nem sokan tudnak megfejteni

Szerző: vargazsanett - 2019.01.17.

Neked sikerül megfejteni ezt a matematikai feladatot? Nagyon könnyűnek tűnik, mgis alig tudják megfejteni! Pedig csak logikusan kell gondolkodni és alap matematikai tudás szükségeltetik hozzá.

Matematikai feladat, nem sokan tudják megfejteni

Ma egy rendkívül egyszerűnek tűnő matematikai feladványt hoztunk nektek, amire kapásból mindenki rávágja, hogy ennél könnyebb nem is lehet egy példa. Aztán persze rengetegen mégis valamiért elvéreznek rajta. Talán kapkodnak vagy nem gondolkodnak logikusan… Nem tudom, de az biztos, hogy kell hozzá némi logika és alap matematikai tudás. 

 

Van, hogy egy gyerek jóval előbb megmondja a helyes választ egy ilyen feladványnál, mint egy felnőtt… :) Az biztos, hogy egy gyereknek sokszor több türelme van alaposan átböngészni egy ilyen feladványt, mint egy felnőttnek, és sokszor itt van az ok, amiért elvéreznek a felnőttek. Szóval alaposan nézd meg, nem kell rögtön válaszolj, godolkodj el egy picit rajta, és azután találd meg a megfelelő választ. Ha nagyon nem menne, a következő oldalon megtalálod a helyes megfejtést!

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket