Kullancs megcsípett, tilos ezt a 4 dolgot tenni

Mi a teendő?

1# Használj egy hegyes végű csipeszt, amellyel precízen meg tudod fogni a fejénél. Vagy a képen látható zöld villás kiszedőt! Ma ez a legjobb módja, amivel házilag kiszedheted a kullancsot. Ezzel minimális az esélye, hogy összenyomd a kullancs farát. Van kisebb és nagyobb kullancshoz való kiszedő is, állatpatikában be tudod szerezni 1000-1500 Ft körüli áron.

 

 

2# Fogd meg a lehető legközelebb a bőrödhöz, a fejrésznél. Ne nyomd túl erősen és ne fogd a testét.

3# Húzd ki egy határozott mozdulattal, ne csavard és ne ráncigáld.

4# Tisztítsd meg a kezed utána azonnal szappannal és forró vízzel.

5# Öld meg a kullancsot. Nagyon kemény, ellenálló teste tud lenni és időnként nem egyszerű összenyomni (hegye valamivel a legbiztosabb). Ha nagyon nem megy, akkor húzd le a WC-n, de én  csináltam már úgy is, hogy a kertben a kövön vagy betonon, járdán megégettem öngyújtóval. A lényeg, hogy ne engedd szabadjára élve, mert tovább garázdálkodhat.

6# Figyeld magad. A csípés után mindig vizsgáld a bőrödet. Ha úgy látod, hogy a csípés körül a vörösség növekszik, esetleg utána lázad lesz, fájni kezd a fejed, hányingert, szokatlan fáradtságot, izom – és ízületi fájdalmat tapasztalsz, akkor keress fel egy orvost.

 

Forrás: tudasfaja.com

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket