Meghalt a háromszoros olimpiai bajnok párbajtőrvívó

Meghalt Dr. Fenyvesi Csaba

Szerző: Dominik96 - 2015.11.03.

A háromszoros olimpiai bajnok párbajtőrvívó életét vesztette a mai nap folyamán, súlyos betegsége miatt, 72 éves volt.

Meghalt Dr. Fenyvesi Csaba

Az 1968-as mexikóvárosi olimpián csapatban lett aranyérmes 

 

Majd négy év elteltével, Münchenben egyéni és csapatgyőzelmet is sikerült szereznie. Egyéni diadalát a terrorcselekmény után aratta, amikor még nem volt biztos, hogy félbeszakad-e az olimpia. A vívó-világbajnokságokon összesen három arany, két ezüst és három bronzérmet szerzett.

 

Sportpályafutása alatt sikerült orvosi diplomát szereznie, majd sebész szakorvosi vizsgát is tett. Rákkutató sebész szakorvosként és klinikai adjunktusként dolgozott a MÁV Kórházban. Majd az Egyesült Virginiai Rákkutató Intézet vendégkutatója lett. A daganatsebészetben jelentős eredményeket sikerült elérnie.

 

1972-ben a év magyar vívójának válaszották Fenyvesi Csabát, majd 1995-ben MOB Olimpiai aranygyűrűt kapott, 4 évvel ezelőtt 2011-ben Papp László Budapest-Sportdíjban részesült, és 2014-ben vagyis tavaly MOB Érdemérmet vehetett át.

 

Már szeptemberben kiderült Fenyvesi Csabáról, hogy rákos, de már olyan súlyos volt az állapota, hogy nem tudtak rajta segíteni.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket