Egy megható kép és videó Ukrajnából, ami bejárta az egész világot- ez történik Ukrajnában

Egy megható kép és videó Ukrajnából, ami bejárta az egész világot, és amit neked is látnod kell

Szerző: noemivida - 2022.02.28.

Borzalmas. Szörnyű. Felfoghatatlan. Szavakat is nehéz találni arra, ami történt Ukrajnában. A háború híre vélhetően már mindenkit utolért, így nem okozunk nagy megdöbbenést senki arcán talán ezekkel a tényekkel. Mi a politizálás helyett inkább 2 megható médiás tartalmat mutatnánk, amiken érdemes lehet elgondolkodni mindenkinek.

Megható kép és videó Ukrajnából

Hadkötelezettség

Ha egy országban kitörik a háború, akkor haza védelmére kell kelnie nagyon sok hazafinak, ez pedig sajnálatosan azt jelenti így éles helyzetben, hogy apák, férjek, fiúk vonulnak hadba, és válnak szét családok. Igen, ez napjainkban történik, nem is olyan messze tőlünk. A Donyecki régióban vezették be leghamarabb a hadkötelezettséget, országosan egyelőre a tartalékosokat hívták be, ám sokan önként csatlakoznak a hadsereghez. A 18-60 év közötti férfiak azonban nem hagyhatják el az országot. Ezekről a szívszorító eseményekről felvétel is készült, amin tényleg nagyon nehéz nem elérzékenyülni. Aki hasonló helyzetben van, az valószínűleg még inkább meghatódik a dolgon. Szívszorító…kívánjuk a legjobbakat!

 

Mint a 2. világháborúban

Az ukrán származású, nagy népszerűségre szert tett színésznő Mila Kunis is egy nyugtalanító képpárt tett közzé az Instagram oldalán. Egészen pontosan a az 1940-ben a londoni metróban alvó emberekkel vont párhuzamot. Valóban hidegrázósan hasonlít az akkori helyzet, a mostani ukrajnai helyzethez. Sokan elítélték, és olyan kommentekkel illették, hogy inkább segítsen, minthogy közzé tesz egy képet. Abba azonban sokan nem gondolnak bele, hogy a kilenc éves korában a családjával Amerikába emigrált színésznőnek valószínűleg nagyon nehéz most a helyzete, mert hazájáért, és szeretteiért izgulhat, és vélhetően igen is más formában is segít, de a nyilvánossághoz való közlés is szerves része ennek. Csak annyit akartunk ezzel mondani, hogy ne az interneten bántsátok egymást, mert mindenkinek nehéz, mindenki a szokottnál több feszültséggel küzd, inkább próbáljatok meg kedvesek lenni és segíteni.

 

Erről a videóról pedig azt írta, hogy minél többen osszák meg, mert meg kell állítani ezt az egészet!

 

Segíts te is! Magyar Vöröskereszt lehet hívni, ha szeretnénk adományt felajánlási: a 1359-es vonalat lehet hívni e célból, vagy utalni a 10405004-00026548-00000009-es számlaszámra (a közleménybe írjuk bele: humanitárius válság).
Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket