Megoldódik az atomerőmű ügye?

Végre megoldódik a csernobili tragédia ügye!

Szerző: tpalee - 2019.07.02.

 

Az 1986-ban történt csernobili atomkatasztrófa sok emberben nagyon is élénken élő, borzasztó emlék. De úgy néz ki, hogy végre van megoldás!

Szuperkupola Csernobilból

 

Minket, magyarokat nem csak azért sokkolt, mert közeli szomszédunkban történt a tragédia, hanem mert a hírek szerint országunkat, a térséget kétszer is érintette a felhő, mely által egy dolog nagyon igaz: egészségesebbek nem lettünk tőle.A 4-es reaktorblokk túlhevülése és robbanása sokáig fogja éreztetni a hatását. Környezetében a mai napig történnek furcsaságok, az élet valószínűleg ott már soha nem fog visszatérni az eredeti kerékvágásba.  

 

Most azonban történt egy olyan dolog, ami ha nem is örökre, de 100 évig biztosan képes lesz nagyjából kordában tartani az atomszennyezést, ami a mai napig árad onnan.Egy hatalmas hangárt kapott tulajdonképpen a betonszarkofág, melyet közvetlenül a tragédia után húztak a sérült rész fölé. Azon szarkofág építői egyébként ma már nincsenek életben, hiszen ők nagyon nagymértékű sugárzást kaptak a munkálatok során. 

 

 

Természetesen videó is van az eljárásról, ami rendkívül érdekes. Mi pedig most be is mutatjuk!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket