Menekültáradat a Keleti pályaudvarnál

Menekültek lepték el a Keletit és környékét

Szerző: bohacs - 2015.09.10.

Hihetetlen állapotok uralkodnak Magyarországon, nem hittem el, hogy bekövetkezhet ilyen, mégis megtörténik. Én személy szerint félelmet érzek akkor, amikor Budapest utcáin, aluljáróin végigmegyek. És eljött az iskolakezdés, én féltem a gyermekeinket…és hogy mitől? A menekültektől. 

Hogy indítod iskolába a gyermekedet magyar?

 

Nézzük a tényeket

 

A menekültek Szíriából és Dél-Szudánból érkeznek nap, mint nap, egyre többen és többen, az érdekes az, hogy a migránsoknak nevezett emberek 80 százaléka férfi, nem sok nőt és kisgyermeket lehet látni. Ez azért egy kicsit érdekes. A másik tény az, hogy a legtöbb menekültnél több ezer euró van, olyan órák és ékszerek, amiknek az ára megfelel egy átlag magyar fizetésnek. Azzal nem tudok vitatkozni, hogy általában a gazdagabb emberek menekülnek el bárhonnan is, ha a szükség ezt megkívánja, ugyanis a szegényebb ember nem tudja kifizetni a repülőjegyet, vagy éppen a szöktető sofőr számláját.

 

Nem tudja lefizetni a határőröket, egy gazdagabb viszont igen. A kérdés még mindig felvetődik akkor is, hol vannak a nők és a gyerekek? Szíriában polgárháború van, ez tény, ma is ezrek vesztik életüket nap, mint nap, mára már több mint 250 000 halálos áldozattal számolhatunk. A nyugat pedig nem tesz semmit….és miért? Mert ütköznének a nagyhatalmi érdekek…erre nincsenek szavak, nem is tudok mit mondani. Oroszország még a polgárháború előtt elkezdte használni a földközi-tengeri kijáratot, Moszkva és annak szövetségesei pedig nem érdekeltek abban, hogy új vezetése legyen Szíriának, mivel lehet, hogy akkor nem lenne meg a lehetősége a kijárat használatához. Brüsszel, Washington pedig nem fog szembemenni Oroszországgal egy polgárháború miatt, ha több százezren vesztik életüket, akkor sem.

 

 

A véres polgárháború viszont akkor sem maradt belügy, Európa szerte rengeteg menekülttel találkozhatunk, kezdetben csak Törökországban, mára már az Európai Unió országaiban és Magyarországon is. Szíria többségében szunnita ország, az Aszad-rezsim viszont a síita alavitákra és a Hezbollahra támaszkodott, vagyis egy kisebbség a többség kirekesztésével kezdte vezetni az országot. Ez ellen keltek fel a szíriai lázadók. A felkelések leverése során Aszad kormányerői teljes településeket, egész városrészeket pusztítottak el, vegyi fegyvereket is bevetett a hatalom saját népe ellen. Egyre többen osztják azt a nézetet, hogy a világ nagyhatalmainak kell egymás között elrendezni, hogy ne kapjon támogatást külföldről (így például hadászati támogatást Oroszországtól) az Aszad-rezsim annak érdekében, hogy helyreállhasson a nyugalom, és ne meneküljenek el milliók szülőföldjükről.

 

Miért kellene féltenünk a gyermekeinket? A következő oldalon folytatom!

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket