Álom vagy valóság? - Mercedes AMG Vision Gran Turismo 2013

Álom vagy valóság? - Mercedes AMG Vision Gran Turismo 2013

Szerző: Jobs24 - 2014.01.09.

A Gran Turismo  című játéksorozatban lévő fiktív autók többsége kizárólag a videojátékban jelennek. Sajnos eddig még egyik ilyen modell sem került ki a kibertérből a valóságba.
Ilyenek például a Forma 1 legnagyobb tervezőzsenijének, Adrain Newey alkotásai is, a Red Bull X1 és az X2014-ben, melyeket csak a virtuális versenypályákon lehet kipróbálni.

Álom vagy valóság? - Mercedes AMG Vision Gran Turismo 2013

Ám Mercedes komolyan gondolja AMG Vision Gran Turismo 2013-as valóságos utakon történő használatát.

A J&S World Wide Holdings segítségével a modell már megépítésre is került, és a Los Angeles-i Auto Shown-n be is mutatták a nagyközönségnek, márcsak a több példányban történő legyártására lesz szükség.  A J&S azt tervezi, hogy egyelőre 5 példány kerülne belőle legyártásra, amiből egyet az Egyesült Államokban, kettőt a közel-keleten, és kettőt pedig Európában kíván eladásra bocsátani 1,5 millió dollárért.

A kocsi teljesítménye voltaképp az SLS AMG GT-re fog kísértetiesen hasonlítani. A motorháztető alatt ugyanúgy egy 6.3 literes, V8-as, 583 lóerős motor fog dübörögni. A karosszériája pedig szénszálas lesz.

 

Íme néhány fotó és egy videó róla:

 

 

 

Ha megőrülsz a nagy teljesítményű gyors autókért, akkor ezeket a cikkeket is olvasd el:

Új Toyota Supra érkezik?

A Forma 1 biztonsági autója a Mercedes-Benz SLS AMG

Semmi kompromisszum - Ferrari F40

Halhatatlan legendák 3. rész - Ford GT40

A halhatatlan legendák 2. rész – Porsche 917

Út az ismeretlenbe – Infinity Emerg-E

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket