Hihetetlenül drága, rendkívül egyszerű festmények

Ezeket a ’művészi’ festményeket milliárdokért adták el!

Szerző: kvothe - 2016.12.05.

Egy átlagember 10 élet alatt nem keres annyit, amennyibe néhány festmény kerül – legtöbbjük pedig semmit sem ábrázol!

Hihetetlenül drága, rendkívül egyszerű festmények

Léteznek gyönyörű, részletes, erőteljes festmények, amelyek vagy nagy történelmi eseményeket, híres személyeket ábrázolnak, vagy valami üzenetet hivatottak kommunikálni. Gondoljunk csak a fantasztikus Feszty-körképre, vagy minden idők talán leghíresebb festményére, a Mona Lisára. Ezek az alkotások még többszáz év múlva is egy-egy kor meghatározó jelképei lesznek majd.

 

Az absztrakt, minimalista képek nem számítanak újdonságnak. Mindenki úgy éli ki művészi hajlamait, ahogy az számára a legkifejezőbb. Az ilyen képeknél azonban az ember inkább elképed a festmények árától, mint attól, amit ábrázolnak. Nem kell művészettörténésznek lennie az embernek, hogy megállapítsa a cikkben összegyűjtött képekről, hogy ezek bizony igazán egyszerű alkotások.

 

De aztán ki tudja – talán csak mi nem értünk hozzá, és bennünk van a hiba, amikor nem látjuk a mély és fontos üzenetet két egymás mellé festett négyzetben. Hogy ezek közül mi ér többet, mint a vászon és a festék, amivel készültek, az jó kérdés, de sokak szerint milliós, milliárdos értékük van, szóval lássuk, mely képekről van szó!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket