Meglepő playback-előadások. Hogy sülhet el jól egy ilyen produkció?

Mikre kell vigyáznod, ha playbackelsz? 2. rész

Szerző: doszi - 2015.11.01.

Mi történik akkor, ha egy olyan zenekart kérnek fel playbackaleni, aki nem szeretne csorbítani jó hérnevén? Cikkünk második részében bemutatjuk azokat az eseteket, amikor a playback-felkérés nem olyan rosszul végződött, ahogy azt először gondolnánk.

Amikor a playback-produkció jól végződik

Nirvana – Top of the Pops:

 

1991-ben, amikor a Nirvana már a rocktörténelem része lett a Smells Like Teen Spirit MTV-s debütálását követően, különös fellépést vállalt be. Kurt Cobain és csapata felkérést kapott, hogy egy olyan bulin játsszák el az ikonikus dalt, amin csak az ének megy majd élőben, a többi hangszer pedig felvételről szól. Alapvetően érdekes koncepció az ilyen, ugyanis mások pont fordítva szokás „elcsalni” a show-t. A Nirvana úgy gondolta, hogy nem létezik negatív reklám, ezért úgy vélték, élnek a felkínált lehetőséggel, annál viszont több sütnivalójuk volt, mintsem szimplán elcsalják a fellépést. A zenekar elviccelte a koncertet, Kurt szinte hozzá sem ért a gitárjához, és végig mély hangon énekelt. Krist, a basszusgitáros pedig csak kóválygott, mint aki nem tudja világát. Így kell jól kijönni egy playback-fellépésből.

 

 A Nirvana legendás playback-előadása, mivel csak még több támogatót szereztek maguknak:

 

Ha érdekel a Red Hot Chili Peppers playback-koncertje, lapozz tovább.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket