180 000 forintra emelkedhet a minimálbér Hazánkban

Nemsokára akár 180 000 forint is lehet a minimálbér Magyarországon(?)

Szerző: bohacs - 2016.01.06.

Mindenki nagyon várta már szerintem ezt a jó hírt, és végre valahára meg is érkezett! Hamarosan akár 180 000 forintra is emelkedhet a minimálbér összege Magyarországon, a most következő cikkben elmondjuk a részleteket! 

Emelkedhet a minimálbér összege

 

Még mindig várnunk kell azért, de már nem olyan sokat és nem olyan reménytelen a helyzet! A várható jövedelemszint emelkedése ugyanis 2018 januárjára várható, akkor azonban akár 600 euróra, azaz nagyjából 180 000 forintra fog emelkedni. Sajnos még nem lehetünk felhőtlenül boldogok, hiszen addig még van két évünk és sajnos nagyon sok minden történhet, mint ahogy azt már megtapasztalhattuk párszor. És sajnos azt sem tudjuk megmondani, hogy két év múlva mennyit fog érni ez a 180 000 forint.

 

Tudni kell, hogy magyarország jelenleg a tök utolsó helyek egyikén helyezkedik el, ha az Európai Unió országainak minimálbérét nézzük. Jelenleg Magyarországon 333 euró a minimálbér, ami nagyjából 100 000 forintnak felel meg. Kicsit örülhetünk, hogy azért mégsem mi vagyunk az utolsók, ezen a helyen ugyanis Bulgária áll, 184 eurós minimálbérével, de azt is hozzátesszük, hogy az elsőtől is fényévekre vagyunk, azon a helyen ugyanis Luxemburg áll, a maga 1923 eurós minimálbérével.

 

A következő oldalon folytatom!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket