Mobiltelefon akksi trükk

10 hasznos trükk, amikkel mobilod akksija 1 napnál is tovább fogja bírni!

Szerző: vargazsanett - 2019.02.21.

A legtöbb okostelefon mobilja már alig bír ki 1 napot! Reggel feltöltjük és este tuti megint töltőre kell csatlakoztatnunk, mert teljesen lemerül az akku. 

Mobiltelefon akksi trükk

Napjainkban alig lehet elképzelni az életet mobiltelefon nélkül. Egy olyan kommunikációs eszközzé vált, amely hírforrás, munkaeszköz, könyv, film, zen, játék és internetelérés egyben. Az akkumulátor persze nagyon gyorsan lemerül és gyakran egy napig sem bírja. Nézd meg, hogy te mivel tudnád befolyásolni a mobilod akksijának merülési sebességét!

 

 

Nincs tisztítva a töltő csatlakozó bemenete

Ne felejtsd el rendszeresen tisztítani a mobilodat. Ne csak a képernyőjét törölgesd, hanem a töltő csatlakozási helyét is, mert ide sok helyről beszorulhat szennyeződés. Használj fültisztító pálcikát vagy fogpiszkálót erre a célra.

 

 

Világos háttérképet használsz

Sokszor ellenőrizzük a mobilunkat, hogy mennyi az idő vagy kaptunk-e üzenetet vagy emailt, kedvelést. Ilyenkor a háttérkép mindig megjelenik, és ha az világos és színes, az valóban jobban meríti a telefon akksiját. Ezért jobb, ha fekete-fehér hátteret használsz. Ez segít, hogy ne merüljön olyan hamar az okos telefon akkumulátora.

 

 

Mindig a kezedben hordod a telefonod

Próbáld meg nem mindig kézben fogni a telefonodat, ha a külső hőmérséklet is magasabb. Emiatt az okos telefon is felmelegszik és a kezed melege még nagyobb esélyt ad a telefon akkumulátorának túlmelegedésére, és ennek következtében a korábbi lemerülésre.

 

 

Be van kapcsolva az automatikus képernyőforgatás

Kapcsolja ki az automatikus forgatás funkciót, ha az nem feltétlenül szükséges. Egy speciális érzékelő – gyorsulásmérő – felelős ezen funkcióért, és több energiát fogyaszt.

 

 

Háttérprogramok futnak

Az Instagram, Facebook, Messenger és egyéb alkalmazások ellenőrzése után sokan nagyon gyakran egyszerűen csak lezárják a mobilt. Ezek a programok a háttérben való üzemelés során folyamatosan fogyasztják az akkumulátort. Ne felejts el idővel minden nyitott ablakot bezárni.

 

Lapozz egyet és nézd meg a többi hasznos trükköt is, melyektől tovább fogja bírni a mobilod akksija, mint 1 nap!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket