Modern iroda ötletek: így rendezd be irodd, ha letisztult és modern összképre vágysz!

Modern ötletek irodáknak: avagy hogyan legyen lenyűgöző irodaépülete cégednek?

Szerző: niki - 2022.02.01.

Irodád megjelenése és praktikussága több szempontból is fontos, ha sikeres vállalkozást szeretnél építeni. Mutatunk néhány szuper, modern megoldást, amit érdemes észben tartanod átalakítás esetére! 

modern iroda

A modern iroda fontossága – a kollégáid szempontjából

Aki dolgozott már irodában, az pontosan tudja, hogy milyen fontos a kényelmes, praktikus és modern munkakörnyezet a hatékonyság szempontjából. Nem csupán esztétikai kérdés ez, bár kétség kívül annak sem utolsó – de a kollégák hatékonyságát is nagyban növelheted ha olyan környezetet teremtesz meg számukra, ahol valóban hatékonyan tudják végezni a munkájukat! Ennek fontossága pedig könnyen belátható: ha ők jól érzik magukat, zavartalanul tudnak dolgozni és koncentrálni, akkor sokkal többet hoznak majd a „konyhára” is, így vállalatod sikere irodád berendezésén is múlik! 

 

A modern iroda fontossága – partnereid szempontjából

És nem csak azért, mert a kollégák hatékonyabbak egy modernebb irodában is, de partnereid számára is fontos ez. Gondolj csak bele: alig néhány másodperced van az első benyomás megtételére – ez pedig a legtöbb esetben már a recepción, sőt, akár az irodaépület külső megjelenésén is múlhat. ezen kívül egy sikeres cégnél ezt minden apró részlet prezentálja: így a modern irodai környezet ahhoz is hozzájárul, hogy partnereid hogy állnak hozzád…

 

No de mi kell egy modern iroda kialakításához? Mutatjuk is a legfontosabbakat! 

 

Kényelmes, praktikus, produktivitást támogató munkaállomások, elegendő hely a kollégák számára

Az hogy egy iroda kényelmes és praktikus legyen a kollégák számára, alapvető követelmény. De nem csak az ő szempontjukból az: hiszen mindenki, aki betér hozzátok egyből látni fogja, ha valami nem stimmel! Gondolj csak bele, biztosan Te is találkoztál már ilyennel: egy nagyobb, open office ügyfélszolgálatra belépve talán már neked is eszedbe jutott, hogy milyen rossz is lehet ilyen helyen dolgozni… 


Ez pedig nem csak a kollégáknak és leendő alkalmazottjaidnak, de partnereidnek is feltűnik majd – és hidd el, nem tesz jó benyomást. Természetesen nem hozhatsz létre minden egyes kollégának külön irodát, de ez nem is erről szól! Azonban arra mindenképp ügyelj, hogy megfelelő helyet biztosíts számukra, és a lehetőségekhez mérten privát szférát is a beszélgetések, telefonhívások vagy épp más munkafolyamatok lebonyolítására. 

 

Rengeteg természetes fény, átlátható, letisztult terek

Nincs rosszabb egy túlzsúfolt és sötét, vagy éppen csak mesterséges fénnyel megvilágított irodánál. Azon kívül hogy ez igencsak egészségtelen is a kollégák számára, a produktivitásukat is csökkenti, ráadásul a partnerekre tett benyomása sem túl jó. 


Ha szeretnél kisebb tereket létrehozni, elszeparált munkaállomásokat biztosítani a kollégák számára de nem áll rendelkezésedre hatalmas tér, a legjobb ha üvegfal rendszerekkel apellálsz! Ezek a modern térelválasztó megoldások rengeteg természetes fényt engednek be, modern és letisztult megjelenésük pedig igazán szép végeredményt biztosít. 


Ha ilyen megoldásra van szükséged EZEN az oldalon tájékozódhatsz bővebben! 

 

A modern technológiai elvárásoknak való megfelelés

Nem azt állítjuk, hogy mindenből a legújabb és legdrágább kell ahhoz, hogy irodád funkcionáljon és modern legyen, de azért a PC-s billentyűzeteket és egereket már éppen ideje kiselejtezni… Ügyelj rá, hogy az olyan technológiai fejlődésekkel lépést tarts ami nagyban megkönnyíti kollégáid életét! Ráadásul egy őskövületnek megfelelő nyomtatót messziről kiszúrnak partnereid is…

 

Egy kis brandépítés: hogy az irodád mutassa hitvallásod! 

Ha fix irodával rendelkezel amivel hosszú távra tervezel, érdemes minden megoldást és dekorációt alávetni annak, hogy kommunikáld ügyfeleid és kollégáid felé célkitűzéseid. A branded legfontosabb szegmenseit akár a falakon is megjelenítheted dekoráció formájában! 

 

Következetesen a színekkel és az anyagokkal! 

A modern és letisztult épületek berendezésekor nagyon fontos szempont, hogy mindent következetesen helyezzünk el benne: a színek és a textúrák mind egy irányba mutassanak, passzoljanak egymáshoz. Éppen ezért érdemes akár egy teljes átalakítás során az összes bútort lecserélni! Ha ez nem is kivitelezhető, arra mindenképp ügyeljünk, hogy ne keveredjen túl sok árnyalat és szín a helyiségekben, hiszen az kaotikus megjelenést kölcsönöz irodánknak. 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket