Élni technológiai eszközök nélkül már elképzelhetetlen

A mai világ egyik problémája

Szerző: Dominik96 - 2015.10.14.

Ma már elképzelni sem tudjuk, hogy bárhova is telefon nélkül menjünk, vagy egy háztartásban legalább egy számítógép ne lenne. Ezáltal szinte már teljesen kizárjuk a fizikai kapcsolatokat, ijesztő, hogy mennyire függünk ezektől az eszközöktől.

A mai egyik probléma

A Pew Research Center kutatása azt az eredményt mutatta ki, hogy az amerikai felnőttek 65 százaléka használ valamilyen közösségi weboldalt, és ez a szám folyamatosan nő a 2005-ös 7 százalékos értékről, amikor elkezdték a kutatást. Biztosan ti is tapasztaltatok már olyan esetet, hogy egy személy a telefonját nézi, ahogy elsétál mellettünk az utcán, és már majdnem, hogy lehetetlen szemkontaktus teremteni.

 

Már akkora szintűvé vált ez a fizikai elkülönülés, hogy egy fotográfus Eric Pickersgill készített egy fotomontázst a hétköznapi életünkről, azzal az érdekességgel, hogy minden elektronikus eszközt eltávolított a képekről. Az Eltávolítva címet viselő projekthez az ihletet egy helyi kávézóban végzett reggeli megfigyelés adta. 

Ez lenne a fotósorozat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A cikk folytatódik a következő oldalon!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket