notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Csodás Mongólia

hirdetes

Mongólia a csodák hazája

Pi
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Kinek mi jut eszébe Mongóliáról? Az is lehetne a kérdés (így talán pontosabb is lenne), hogy i mit tud Mongóliáról? Most bemutatjuk ezt a csodás országot!

Csoda ez az ország

Persze történelmi tanulmányaink során már ismereteket szereztünk erről az országról, melyet északról Oroszország, délről pedig Kína határol. Két szuperhatalom között élnek a félig meddig baráti népek, hiszen a hunok vándorlása alatt volt, hogy együtt élt a két nép. Mongol kutatók azt is szeretnék évek óta bebizonyítani, hogy ők is a hunok leszármazottai. Ezt a hasonló nép motívumokkal magyarázzák részben. Sőt! Bár azt tarták, hogy a magyar a világ legnehezebb nyelve, külön érdekességet ad a kapcsolatnak, hogy a két nép nyelve között komoly hasonlóságok, ugyan olyan szavak vannak. Legalább 1500 olyan szót ismerünk, ami nálunk és náluk is megtalálhatóak.

hirdetes

Bryan North a világ egzotikusabb felét járja és ha már eljut valahova, akkor készít egy nem mindennapi videót is. A Mongóliáról készített anyagát néhány hónap alatt több, mint 100 000-en nézték meg. Munkássága alatt már 20 000 feliratkozó felett jár, ami az ilyen fajta videók esetében több, mint dicséretes.

A következő oldalon mi magunk is megmutatjuk ezt a felvételt, Mongólia csodáját. Látva ezt a videót az ember furcsa késztetést érez arra, hogy saját szemével lássa ezt a nem mindennapi országot. Elhiszed? Nem? Próbáljuk ki!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Méz

A méz egy emberi fogyasztásra alkalmas, különleges anyag, amelyet a méhek állítanak elő a... Tovább

Vér

Mi a vér? A vér az állatok és emberek szervezetének egyik legfontosabb része, amely nélkül... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség