München: a magyarok kedvenc helye

Miért lett München a magyarok kedvenc helye?

Szerző: tpalee - 2017.07.26.

500 kilométerre tőlünk fekszik München, ami 6-7 óra kényelmes autózással elérhető. rengeteg magyar él ott, mi pedig utánajártunk ennek, hogy miért is van ez így!

Rengeteg magyar ember kedvenc helye

 

Bajorország fővárosa, Németország egyik legnagyobb városa. Gasztronómiája, történeleme, rendezvényei, futballcsapata teszi nagyon híressé. Nekünk magyaroknak azért is lehet pluszban nagyon fontos, mivel rengeteg magyar ember él és dolgozik itt nap, mint nap. Ez utóbbi jelenséget egyik müncheni látogatásunk alkalmával mi magunk is megtapasztaltuk.

 

Ki ne ismerné az Fc Bayern Münchent, amely megannyi nagy csatát megélt futballcsapata a városnak? Német rekordbajnok, nem mellesleg a világ egyik legeredményesebb vállalkozása. Kevesen tudják, de München öregebbik csapata az 1860 München, amely sajnos olyan pénzügyi és egyéb válságba került, hogy a következő idényt az amatőr ligában kénytelen elkezdeni.

 

Híres stadionja volt ennek a két alakulatnak az Olimpiai Stadion, mely az 1972-es müncheni Olimpia fő helyszíne is volt. Manapság a Bayern a 2005-ben átadott Allianz Arénában játsza a meccseit. Minden összecsapásukon 70 000 néző van jelen.

 

 

München nagyon híres a gasztronómiájáról. Rengeteg híres étterem van a városban, de Nekünk, magyaroknak a leginkább, a München környéki, egész pontosan a várostól 50 kilométerre fekvő Schlierseeben található David Restaurant a fontos. Ez egy szintiszta magyar étterem, ahol amellett, hogy itt csak magyarok dolgoznak, Magyarorszégon is csak elvétve kapható ételekkel várják a vendégeket. Münchenben nincs még egy olyan étterem, ahol egy Bocus d’Or séf dolgozna. A David Restaurant azonban Lábodi Róbert személyében egy, a szakmályában igazi híressgnek számító szakácsot foglalkoztat. Szerencsére lehetőség van online is asztalt foglalni oda. Így ha van kedve többet megtudni erről a Németország szerte is páratlannak számító helyről, akkor arra itt lehetőség van.

 

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket