notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Valójában ennyit dolgozunk

hirdetes

A számok nem hazudnak - Összesen ennyit dolgozunk egy héten, sosem gondoltad volna!

Marx Károly
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Mindössze heti 3 napot dolgozunk effektíven

A kutatás megkérdezettjei európai alkalmazottak voltak, akiknek az 55%-a mondta azt, hogy a mobiltelefonok és a technológia fejlődése miatt, sokkal hatékonyabban és gyorsabban tudnak dolgozni, mint ezelőtt 10 évvel. A megkérdezettek azt ajánlották, hogy érdemes minél nagyobb kijelzős készüléket venni, mert így könnyedén tudjuk olvasni az e-mailjeinket, de még egy szöveges dokumentumot is jól tudunk szerkeszteni függetlenül attól, hogy ez az eszköz laptop, notebook, vagy egy okostelefon.

A megbeszélések fele felesleges

Egy munkát vállaló személy egy hónap alatt körülbelül 62 megbeszélésen van jelen, ennek a fele teljesen felesleges, így ez mind elvesztegetett idő, ami számszerűsítve közel 31 óra haszontalanul töltött órát jelent.

hirdetes

Egy hatékony megbeszélés általában előre meghatározott napirendhez képest halad, és tiszteletben tartják az előre megbeszélt időkorlátokat, illetve csak azok a dolgozók vesznek részt ezeken a meetingeken, akiknek közük van az adott témához. Kutatások végeredményei kimutatták, hogy egy megbeszéléskor a harmincadik perc után, már az ott lévők 25%-a nem tud odafigyelni az ott elhangzott információkra, ezért célzott rövidebb, akár 10 perces meetingeket csinálni.

hirdetes

Ebben az esetben a résztvevők sokkal inkább motiváltak és a hatékonyságra összpontosítanak, nem pedig arra, hogy hogyan lehet a lehető legkényelmesebben ülni a székbe. Egy ilyen gyors megbeszélés a mai világba bármikor, bárhol összehívható a mai okostelefonok segítségével, hiszen bármelyik eszközzel könnyedén el tudunk készíteni egy prezentációt, vagy éppen egy szöveges dokumentumot.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

DJI Phantom drón

Még csak kacérkodsz a drónozás gondolatával, és még nem tudta elszánni magad arra, hogy... Tovább

Gumipók

Minőségi anyagból készült gumipókok segítségével elkerülheted a gumipók... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség