Elképesztő mekkora összeggel nő a cigaretta ára

Nagyon drágulhat a cigaretta

Szerző: Dominik96 - 2015.11.03.

Sok dohányos lassan gondolkozhat azon, hogy leszokik. Nagyon megugrik az ára a dohánytermékeknek.

Nagyot drágulhat a cigaretta

Szálanként legalább 4 forinttal növekedik a cigi ára.

 

Lázár János szólalt meg a Magyar kormány nevében és azzal indokolta az emelést, hogy megtiltotta az EU a kormánynak a dohánygyárakra kivetett különadó beszedését.

 

Ezáltal akár több száz forinttal is nőhet az ára egy doboz cigarettának. Két dohányipari dolgozó, azt mondta, hogy 200 forinttal drágulhat, ha bevezetik a négyforintos szálankénti adózást.

 

A múlthéten jelentette be az új különadót Lázár János, amely négy forint szálanként, dobozonként pedig 76 forint adóterhet jelent. Azt közölte a miniszter, hogy a cigarettázás visszaszorítása érdekében terheli meg az egészségre különösen veszélyes dohánytermékeket.

 

A dohányipari szakemberek szerint, a fogyasztókra hárítják majd a gyártók, ez jóval több terhet jelent a szálanként négy forintnál. Mivel erre még rá kell számolni a 27%-os áfát, és a 25%-os jövedéki adót, na meg az árrést is, és ha ezeket mind összeadjuk, akkor kijön a 200 forintos emelés dobozonként.

 

Halkan megjegyezném, hogy eddig egy átlagos középkategóriás cigi volt 1000 forint, most már lassan 1200 forint lesz. 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket