Napfogyatkozás Most, kövesd figyelemmel!

Napfogyatkozás most!

Szerző: berzegergo - 2015.03.20.

A Napfogyatkozás akkor jön létre, amikor a Hold a Föld és a Nap közé kerül és árnyéka bolygónkra vetül. A jelenséget a Földről csak az árnyék területéről láthatod! A Nap és a Hold látható mérete körülbelül egyforma, a valóságban a Hold 400-szor kisebb a Napnál ennyiszer közelebb is van, ezért az egész napkorongot eltakarhatja. Részleges napfogyatkozás akkor következik be, mikor a Hold a Nap csak egy bizonyos részét takarja el.

Napfogyatkozás

Hamarosan láthatod

 
Részleges napfogyatkozást láthatunk ma délelőtt, ezért számos helyen szerveznek programokat a jelenség megfigyelésére. A Nap közvetlenül csak speciálisan erre a célra készült szűrőszemüveggel nézhető, súlyos szemkárosodást okozhat a jelenség közvetlen, szabad szemmel való figyelése. A részleges napfogyatkozás Budapesten délelőtt 9.39-kor kezdődik és 11.59-ig tart. A fogyatkozás leglátványosabb pontja 10 óra 48 perckor következik be, amikor 58,4%-os takarásban látható, 40°-kal a horizont felett. Ekkor a Hold közel 60 százalékban eltakarja a Napot. magyarország más részein ehhez képest, csak néhány perces eltérések lesznek.
 
 
Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket