notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Nasa munkája - 5 millió forint ha 2 hónapig fekszel az ágyban

hirdetes

Te feküdnél az ágyban 2 hónapig több, mint 5 millió forintért?

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Imádod a lustálkodást, az alvást és a pihenést? Akkor most nagyon hálás lehetsz a NASA-nak, hisz ha ezekben jó vagy, akkor tiéd lehet a világ legegyszerűbb munkája. 2 hónapig kell feküdnöd és 5 millió forint a fizetés érte!
 

Nasa munkája - 5 millió forint ha 2 hónapig fekszel az ágyban

A munkakör elég röviden összefoglalható, ugyanis egy ágyban kell feküdni, szó szerint. Felkelni tilos, de minden mást, amit fekve lehet csinálni, azt szabad.

Bár a feladat maga igen egyszerű, nem teljesen veszélytelen. A munka 2 hónapot foglalna magában, mely idő alatt űrkutatók azt vizsgálnák, hogy pontosan milyen hatással van az emberi testre az űrutazás, milyen mértékű az izmok sorvadása, hogyan változik a vérnyomás, kedélyállapot és még sok más, ami a földi életben teljesen természetesnek és egészségesnek számít. Ezek mind rendkívül fontos tényezői az űrutazásnak, mivel ezek veszélyes rizikófaktorok az űrhajósók számára, a súlytalanságban eltöltött idő miatt.

Azok a szerencsés pályázók, akik részt vehetnek a kutatásban a 2 hónap folyamán tényleg egy másodpercre se kelhetnek ki az ágyból. Fekve kell enniük és inniuk. Még a mellékhelységet sem használhatják, kórházi eszközök segítségével kell elintézniük kis és nagy dolgaikat.

hirdetes
Az ágyakat enyhén döntött állapotba állítják majd úgy, hogy a fej egy kicsivel lejjebb helyezkedjen, mint a lábak, ennek célja, hogy a keringést lelassítsák és szimulálják a mikrogravitáció hatásait.

Egy űrutazás semmilyen esetben sem nevezhető egyszerűnek, de természetesen a legnagyobb komplikációkat a gravitáció, pontosabban annak hiánya okozza. Éppen ezért rendkívül fontos ez a kutatás, hogy olyan módszereket találhassanak, amelyek minél kevésbé terhelik meg az űrhajósok szervezetét.

Folyamatosan fennálló kérdés, hogy mi jelenthetné a legbiztonságosabb megoldást az űrutazások lebonyolítására. A német dr.Edwin Mulder, egy brit újságnak azt mondta, hogy a hosszú, illetve a mély űrbe is kiterjedő utazások során a mesterséges gravitáció lehet a legjobb módszer az asztronauták egészségének megóvására.

hirdetes

A 2 hónapnyi ágyban fekvésért, 14 ezer font fizetség jár, ami átszámolva közel 5,2 millió forint. 24 ember vehet részt a kutatásban, akikkel kapcsolatban annyi az elvárás, hogy tudjanak kommunikálni német nyelven, ugyanis a NASA, a Köln-ben található German Aerospace Center-ben fogja elvégezni a kísérletet.

Annak ellenére, hogy a kutató központban minden ágyhoz jár televízió, könyvek és még rengeteg szórakozási lehetőség, azért két teljes hónapon át fekvő helyzetben maradni nem lehet valami egyszerű. A vezetők online kurzusok elvégzését tanácsolják a résztvevőknek.

A kísérlet ősszel fogja kezdetét venni, és május végéig választják ki a résztvevőket.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Nap

A nap szó egy hét egyik napjára utal, amely 24 órából áll. Ilyen esetben köznévként... Tovább

Arany

Az arany szinte mindig nagy értéket képviselt a történelem folyamán. Nem csak... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség Kell egy kis lazítás Technika Világunk