Négykerekű filmhírességek - Csapó 2.

Négykerekű filmhírességek - Csapó 2.

Szerző: luszi - 2014.01.21.

Íme, a Négykerekű filmhírességek listájának folytatása. Remélem a következő öt autó is mind ismerős lesz nektek.

 

Megérkezett a 2. rész! Benzingőz és gumifüst a filmvásznon... Folytatjuk a filmekből híres autók listáját újabb 5 sztárral. Neked melyik a kedvenced?

 

 

 

 

 

Ford XB Falcon GT351

A Mad Max c. film rendezője nagyon jól választott! A történethez nagyon jól passzol ez a szörnyeteg. A filmben lévő modell megjelenése elég brutális és vad, ehhez ráadásul a gép lelke is jól passzol. A Ford XB Falcon ezen típusa egy 5,8 l-es V8-as motort rejteget magában, amely 224 kW teljesítménnyel (300 LE) dolgozik.

 

 

Dodge Charger R/T

Sokak kedvenc autós filmje a Halálos Iramban sorozat, ezért nem hagyhattam ki a sorból az állandóan feltámadó Dodge Chargert. A film sorozat néhány részében tropára törik, aztán újjáépítik és óriási lendülettel kel útra újra. A Halálos Iramban 6. részében már egy újabb verziója jelenik meg a Chargernek, a Dodge Charger Daytona.

Az első részben is szereplő 1970-es évjáratú Charger gyárilag egy 8 hengeres, 230 LE teljesítménnyel bíró motorral rendelkezett. Nyílván a forgatás kedvéért kicsit (nagyon) megpiszkálták az autót.

 

 

Ferrari 308 GTS

A tv sorozatok egyik leghíresebbike ez a Ferrari. Magnum mellett sok akcióban és kalandban vehetett részt a nézők örömére. Az 1970-es évek második felében gyártott modellek 3 l-es V8-as motorral rendelkeztek és a kor legerősebb autóihoz tartozott 240 LE teljesítményével. A Ferrari 308 GTS-ből összesen 3219 darabot gyártottak és a 308-as típusú modellek közül ez volt a legnagyobb teljesítményű.

 

 

Aston Martin V12 Vanquish

Egy újabb kém játékszer került fel a listása. A Vanquish a James Bond sorozat Halj meg máskor c. filmjében szerepelt. A Vanquish megjelenése egyszerre elegáns és sportos, magában hordozza az Aston Martinra jellemző idomokat és formatervezési elemeket. Mindehhez egy olyan műszaki háttér párosul, aminek köszönhetően az autó vezetője a valóságban is akcióhősnek érezheti magát. A Vanquish lelke egy 12 hengeres 456 LE teljesítményű motor, amely 540 Nm nyomatékkal dolgozik.

Érdekesség, hogy ebből a modellből terveztek nyitható fedelű verziót is, hogy a Ferrari 550 Barchetta Pininfarina autójának méltó versenytársa lehessen, de végül nem került sor a gyártásra.

 

Mercedes M-Class W163

Na, sejtitek melyik filmben láthattátok? A Mercedes-Benz nagyon jó marketing ötlettel állt elő az első M osztállyal, ugyanis ezt a modellt előbb láthattuk filmen, mint az utakon!

Az 1997-es M-Class W163 a Jurassic Park: Elveszett világ c. filmben mutatkozott be először. A filmben szereplő modell 3,2 l-es, 224 LE teljesítményű motorral rendelkezik, amelyek teljesen működő képesek. A filmben ténylegesen is szereplő autók egyike Amerikában, a másik pedig a stuttgarti Mercedes-Benz múzeumban található meg.

 

Lemaradtál a többi részről? Itt van a Négykerekű filmhírességek 1. és 3. része!

http://www.ferfibarlang.hu/4kereku-filmhiressegek-1-resz.html

http://www.ferfibarlang.hu/negykereku-filmhiressegek-3-resz.html

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket