Elképesztően nevetséges bűncselekmények

Elképesztően nevetséges bűncselekmények

Szerző: bohacs - 2020.07.27.

Legtöbbünk úgy éli az életét, hogy soha ne hajtson végre olyan cselekedetet, amely bármilyen jogszabályba ütközik. A következő esetek viszont azt bizonyítják számunkra, hogy az ember sosem lehet eléggé óvatos.

Elképesztően nevetséges bűncselekmények

6 olasz tudós

Az említett a 6 olasz tudóst összesen 6 évre ítélte el a bíróság, amiért nem voltak képesek a L'aquilla földrengést előre megjósolni. A bíróság megfogalmazása szerint a 6 férfi bűntette akaratlan emberölés volt. A legtöbb szeizmológus igazolni tudja, hogy szinte lehetetlen egy földrengés pontos helyét és erősségét előre megjósolni, de a bíró erre sem volt tekintettel, mivel a földrengés több, mint 300 embert ölt meg és ezért valakiknek fizetni kellett.

 

Brisseira Torres

Arizónában létezik egy jogszabály, ami a hatóságokat felhatalmazza arra, hogy minden olyan személyt, aki iratok nélkül közlekedik azonnali hatállyal le lehessen tartóztatni mivel, ezek az emberek biztos illegális bevándorlók. Brisseira is ennek az jogszabálynak esett az áldozatául, amikor egy igazoltatás folyamán a nőnél nem voltak iratok és emiatt a rendőrök rögtön letartoztatták őt.

 

Danny Nightingale

Danny Nightingale egy elismert katonája az SAS-nek, aki 2007-ben egy Glock 9mm-es pisztolyt kapott kitüntetésként, amiért segédkezett az Iraqban harcoló katonák felkészítésében. Danny ötlete az volt, hogy a fegyvert használhatatlanná teszi, majd ezután bekeretezteti és átadja a csapatának.

 

Sajnálatos módon a katona fejsérülést szenvedett, ami miatt emlékezetkiesése volt jó pár esztendőn keresztül és így a fegyverről is megfeledkezett. Később Dannynél egy ellenörzés során megtalálták a fegyvert és három börtönben letöltött hét után fogadták el csak a fellebbezését.

 

Paula Asher

Mint, ahogy a többi szereplő is ezen a listán Paula Asher is jó nagy ostobaságot csinált, amikor részegen vezetni próbált. A nő az esetet a legnépszerűbb közösségi oldalon nyilvánosságra is hozta, amihez annyit fűzött egy posztjában, hogy „ezek a barmok elkaptak ittas vezetésért, pedig csak egy autót törtem össze”. Ezért a nő nagy bírságot kapott és a bíróság kötelezte őt arra, hogy törölje az adatlapját az oldalról. Nem tett eleget a kérésnek, ezért ő is egy pár nap börtönbüntetést kapott.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket