notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Elképesztően nevetséges bűncselekmények

hirdetes

Elképesztően nevetséges bűncselekmények

Oláh Tamás
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Elképesztően nevetséges bűncselekmények

Gary Harrington

A legtöbben közülünk biztos úgy gondolja, hogy az esővíz összegyűjtése és annak elraktározása egyáltalán nem bűn. Gary harrington is így gondolta és három óriási hordóban gyűjtötte az esővizet legfőképpen tűzoltási célra és ezzel nem is lett volna gond egészen addig, míg valaki nem Oregon államban lakik.

A férfit az oregoni bíróság harminc nap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, amiért engedély nélkül hordókat tartott a kertjében és ezekbe a Medfordi Vízügyi Hivatal vízét gyűjtötte. A bíróság kijelentette, hogy a Gary telkére leesett eső a hivatal tulajdona és ezt engedély nélkül senki nem gyűjtheti össze. Ezért a „szörnyű” cselekedetéért megtapasztalta milyen a börtönben létezni.

hirdetes

Jacob Jock

Jacob egy cserbenhagyásos gázolás tárgyalásán volt jelen, mint esküdt és valami olyat tett, amit épeszű ember nem tett volna. A férfi a legnépszerűbb közösségi oldalon ismerősnek jelölte a vádlottat, aki nyilvánvalóan egy dekoratív fiatal hölgy volt. A vádlottnak volt annyi esze, hogy ezt az információt ismertette a bírónak, aki azonnal eltávolította Jacobot az esküdtszékből és három nap börtönre ítélte őt.

Shukwant Herb

Ez New York-i nő hozott egy pár rossz döntést az élte során, amik közül a legnagyobb talán az volt, hogy egy olyan férfihez ment feleségül, akit a bíróság később több évre elítélt, amiért megerőszakolt három nőt. A bíróság arra kérte a hölgyet, hogy engedje meg a kisfiának, hogy az édesapját meglátogathassa a börtönben, amit a gyermek érdekében a nő folyamatos felszólítások ellenére is megtagadott. A bíróság nem vette figyelembe azt, hogy Shukwant ezt a fia érdekében tette és ezért a nőt 50 nap letöltendő börtönre ítélte. 

hirdetes

A fenti esetekből arra következtethetünk, hogy még akkor sem biztosan vagyunk törvénytisztelő állampolgárok mikor teljesen biztosnak érezzük magunkat benne. Remélhetőleg a jövőben az ehhez hasonló esetek nem lesznek ilyen súlyosan megtorolva.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Iskola

Oktatási intézmény, gyakran a fiatalság ádáz ellensége. Az alapvető műveltség... Tovább

Nyelv

Nyelv alatt egyrészt a szájban található izomköteget értjük. A nyelv felületén található... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség