Íme a világ legmenőbb városa

Íme a világ legmenőbb városa

Szerző: tpalee - 2018.08.09.

New York a Nagy Alma, a világ valószínűleg legmenőbb városa. Aki már járt ott, az visszamenne, aki még nem, az minden bizonnyal odavágyik .

Legmenőbb városa a világnak

Aki volt már az USA legnépszerűbb városában, az mindent látott már a világ vezető országából. New Yorkba minden leképezhető, ami Amerikát Amerikává teszi.Gondoljunk csak bele: magyarország 1/90-ed részén annyian laknak majdnem, mint a Kárpát-medence szívében. Hihetetlen, igaz? Ezekből a számokból is látszik, hogy az amerikai kontinens 2. legnagyobb városában soha nincs alvás, soha, egy pillanatra sem áll meg az élet.Néhány hihetetlen, de nem elhanyagolható részlet a városról: összesen öt nagy kerületre osztható, amelyek a következők: Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens, és Staten Island.

A városban több mint 800 (!) nyelvet beszélnek, amivel nyelvi szempontból a legsokszínűbbnek számít az egész világ tekintetében.1624-ben holland telepesek Új-Amszterdam néven alapították, mely 1785 és 1790 között az USA fővárosa is volt. Az 1700-as évek legvége óta számít az ország legnagyobb városának.Számos híres épülete, látványossága van. Ilyen például a Szabadság-szobor, ami a bevándorlók millióit köszöntöttea 19. század végén.

A Times Square a legforgalmasabb utca a világon és New Yorkban van a világ pénzügyi központja is, melynek neve a már igencsak jól ismert Wall Street. Számos főiskola és egyetem is található New Yorkban: Columbia Egyetem, New York Egyetem és a Rockefeller Egyetem.

Erről a metropoliszról mutatunk most egy felvételt, ami a következő oldalon látható. Amennyiben ezen videó megnézése után Te is úgy érzed, hogy ezt a várost élőben is látnod kell, akkor ne magadban keresd a hibát, csak azt érzed, amit minden más ember is!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket