Váratott magára a Nissan GT-R50, azonban végre eljött az ő ideje

Egy bestiális sportkocsi! - A Nissan GT-R50 első példányai eljutottak a vásárlóikhoz

Szerző: Szaka Ádám - 2021.11.04.

Beletelt némi időbe, mire a Nissan és az Italdesign együttműködésének köszönhetően megjelentek az első, egyedi gyártású GT-R50-esek, viszont a vásárlóiknak megérte várni a végeredményre, ugyanis az autók elképesztő tulajdonságokkal bírnak. 

Átvehették a tulajdonosok az első Nissan GT-R50-eseket

Két cég, akik közös elhatározásra jutottak 

Miután három év telt el a leleplezést követően, a Nissan GT-R50 megrendelőinek végre lehetőségük nyílt átvenni az autókat. 

A GT-R-ek közüli első példány nem olyan régen ünnepelte a már 50. születésnapját, valamint szintén öt évtizede nyílt meg az a tervezőiroda, amit Italdesign néven ismerhetünk. Az olasz és japán cégek 2018 nyarán, együttesen ünnepelték ezt a jelképes alkalmat, s úgy döntöttek ezen alkalomból kifolyólag elkészítenek egy GT-R sportkocsit, ami nem ismer határokat. 

Egy ideig kétség sem férhetett ahhoz, miszerint egzotikus koncepcióautó lesz a bestiális GTR-50-ből, viszont a tavalyi évben újból megbizonyosodhattunk róla, hogy az autó gyártási folyamatai megkezdődnek.

Az első példányok megjelenése

" data-instgrm-version="14" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; min-width:326px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);">
 
 
 
 
" style=" background:#FFFFFF; line-height:0; padding:0 0; text-align:center; text-decoration:none; width:100%;" target="_blank">
" style=" background:#FFFFFF; line-height:0; padding:0 0; text-align:center; text-decoration:none; width:100%;" target="_blank">A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

" style=" color:#c9c8cd; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; font-style:normal; font-weight:normal; line-height:17px; text-decoration:none;" target="_blank">SpeedoMeter Magazine (@speedometer_magazine) által megosztott bejegyzés

Ez év májusában lett készen az első példánya az 50 darabos szériának, bemutatófutamát az olasz Tazio Nuvolari versenypályán végezte, majd a japán forgalmazó a közelmúltban bejelentést tett, hogy a megrendelők hozzájuthattak a GT-R50-eseikhez, amely a valóságban öt új autót és tulajdonost jelentett.

Külső és belső adottságok

Ez volt az első olyan eset, amikor az Italdesign a Nissannal történő kooperációba lépett, viszont a végeredmény igencsak kellemes utóhatást gyakorolt az emberekre. Az újításnak az alapja az igencsak erős, utcai GT-R, a Nismo, azonban annál szélesebb, extravagánsabb, és alacsonyabb karosszériával rendelkezik.

Az utastér szintúgy átformálásra került az Italdesign tervei szerint, ebből kifolyólag igencsak sok Alcantra bevonatú, s karbonszálás elem tárul a benne utazók szeme elé. 

Az autót egy V6-os benzinmotor hajtja, amely 3,8 literes, de hozzájárulnak a GT3 sorozathoz tartozó GT-R nagyobb méretekkel rendelkező intercooler-ei, plusz a turbói. Még több módosításon is átesett a jármű, ezeknek köszönhetően lett a lóerője 720, és 780 Nm-es nyomatékcsúcsot tudhat magáénak.

Hála a mérnököknek, a váltó, a fékrendszer, a differenciálmű megerősödött, keményebb hangolást kapott a futómű. Az autó Michelin Pilot Super Sport gumikkal van felszerelve, menetteljesítményét ettől függetlenül még most sem tudhatjuk biztosra. Az viszont kiszivárgott, miszerint magyar forintban nézve az ára 355 millió forint, ez 990 ezer eurónak felel meg. 
 

 

Megosztás:
Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket