notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Bebizonyosodott: a nők biztonságosabban vezetnek a férfiaknál

hirdetes

Bebizonyosodott: a nők biztonságosabban vezetnek a férfiaknál

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A legtöbb nő sajnos napi szinten szembesül, az őket érintő diszkriminációval, ha a járművezetésről van szó. A legújabb kutatások azonban bebizonyították, hogy a nők valójában ügyesebben vezetnek, mint a férfiak.

Bebizonyosodott: a nők biztonságosabban vezetnek a férfiaknál

A felmérést a Confused.com nevű, autóbiztosításokkal foglalkozó cég végezte. Elemzéseik megmutatták, hogy Nagy-Britanniában, a tavalyi (2018) év során több, mint félmillió embert bírságoltak meg, valamilyen közlekedési szabály megsértéséért. A legérdekesebb pedig, hogy a vizsgált esetekben 79%-ban férfiak vétettek hibát. 

A statisztikák azt is megállapították, hogy a nagyjából 500 ezer alkalomból körülbelül 125 ezret férfiak gyorshajtása tesz ki, míg a nőknél ugyanez az arány összesen az esetek 7%-a, azaz 35 000 gyorshajtás. Egy másik érdekesség, hogy szintén a férfiak körében az elterjedtebb az alkoholos befolyásoltság alatt álló vezetés. Pontosan 5x-ös valószínűséggel lesz egy véletlenszerűen kiválasztott ittas vezető férfi. Ezenkívül pedig kétszer annyi az esély rá, hogy egy baleseti biztosítási ügyben egy férfi legyen a hibás, mint amekkora arra, hogy egy nő.

hirdetes

Ezek a statisztikák egyértelműen megmutatják, hogy a nők jelentősen biztonságosabb sofőrök. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a férfiak nem érthetnek általánosságban jobban az autókhoz vagy a vezetéshez, de ők hajlamosabbak könnyelműbben kezelni a szabályokat.

hirdetes

Egy másik érdekes felmérés egy kicsit eltérő szemszögből közelíti meg a vizsgált esetek. A Peter Vardy nevű autókereskedő cég autótípusokra bontva végzett kutatást. A végeredmény döbbenetes! A BMW-t vezetők között van a legtöbb kihágást elkövető, ezek közül a legtöbb esetben gyorshajtásról van szó.

Ezen kívül a Ford tulajdonosok közül kapnak a legtöbben büntetőpontokat a jogosítványukba. A legmegbízhatóbban az Opel-t ( másnéven Vauxhall-t) vezető autósok közlekednek, ugyanis átlagosan ők rendelkeznek a legcsekélyebb számú büntetőponttal és kihágással.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Fotó

A fényképezőgépekkel fényképeket, vagyis fotókat készíthetünk. Ezek egy adott pillanat... Tovább

Nap

A nap szó egy hét egyik napjára utal, amely 24 órából áll. Ilyen esetben köznévként... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség