Bebizonyosodott: a nők biztonságosabban vezetnek a férfiaknál

Bebizonyosodott: a nők biztonságosabban vezetnek a férfiaknál

Szerző: vargazsanett - 2019.11.14.

A legtöbb nő sajnos napi szinten szembesül, az őket érintő diszkriminációval, ha a járművezetésről van szó. A legújabb kutatások azonban bebizonyították, hogy a nők valójában ügyesebben vezetnek, mint a férfiak.

Bebizonyosodott: a nők biztonságosabban vezetnek a férfiaknál

A felmérést a Confused.com nevű, autóbiztosításokkal foglalkozó cég végezte. Elemzéseik megmutatták, hogy Nagy-Britanniában, a tavalyi (2018) év során több, mint félmillió embert bírságoltak meg, valamilyen közlekedési szabály megsértéséért. A legérdekesebb pedig, hogy a vizsgált esetekben 79%-ban férfiak vétettek hibát. 

 

A statisztikák azt is megállapították, hogy a nagyjából 500 ezer alkalomból körülbelül 125 ezret férfiak gyorshajtása tesz ki, míg a nőknél ugyanez az arány összesen az esetek 7%-a, azaz 35 000 gyorshajtás. Egy másik érdekesség, hogy szintén a férfiak körében az elterjedtebb az alkoholos befolyásoltság alatt álló vezetés. Pontosan 5x-ös valószínűséggel lesz egy véletlenszerűen kiválasztott ittas vezető férfi. Ezenkívül pedig kétszer annyi az esély rá, hogy egy baleseti biztosítási ügyben egy férfi legyen a hibás, mint amekkora arra, hogy egy nő.

 

Ezek a statisztikák egyértelműen megmutatják, hogy a nők jelentősen biztonságosabb sofőrök. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a férfiak nem érthetnek általánosságban jobban az autókhoz vagy a vezetéshez, de ők hajlamosabbak könnyelműbben kezelni a szabályokat.

 

Egy másik érdekes felmérés egy kicsit eltérő szemszögből közelíti meg a vizsgált esetek. A Peter Vardy nevű autókereskedő cég autótípusokra bontva végzett kutatást. A végeredmény döbbenetes! A BMW-t vezetők között van a legtöbb kihágást elkövető, ezek közül a legtöbb esetben gyorshajtásról van szó.

 

Ezen kívül a Ford tulajdonosok közül kapnak a legtöbben büntetőpontokat a jogosítványukba. A legmegbízhatóbban az Opel-t ( másnéven Vauxhall-t) vezető autósok közlekednek, ugyanis átlagosan ők rendelkeznek a legcsekélyebb számú büntetőponttal és kihágással.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket