Románok árulják az interneten Notre-Dame hamvait

A Notre-Dame hamvait árulják románok az interneten...

Szerző: vargazsanett - 2019.04.24.

Tele volt a média a nemrégiben lángra kapott párizsi székesegyházzal, a Notre-Dame-mal. Mindenki tudja, hogy a felállványozott tornya és tetőszerkezete gyulladt ki, és égett nagy része porrá. A románokhoz is eljutott a hír, akik már az interneten árulják a Notre-Dame (elméleti) hamvait.

Románok árulják az interneten Notre-Dame hamvait

Az emberiség pénzimádata néha határtalan… Amikor ilyen vagy ehhez hasonló dolgokat látok, megdöbbenek, hogy hogyan képesek valakik ennyire lealjasodni… Persze azt csak gondolom, hiszen nem tudom biztosan, hogy ezeket a hamvakat éppen 5 perccel ezelőtt a saját kis kályhája hamuteréből sepregette ki, majd fotózta le és tette fel egy hirdetési oldalra eladni azzal a címmel, hogy ezek a leégett Notre-Dame hamvai, egyétek-vegyétek… Az áruk pedig igen csekély ahhoz képest, hogy milyen híres-nemes, a keresztény vallás egyik ikonikus jelképének titulált főszékesegyház porrá égett részeiről van szó. Mindössze 500 leiért, azaz körülbelül 33 ezer forintért lehet venni már egy olyan kétmaroknyit a hamuból.

 

Az egyik legnagyobb román áruhirdető oldalon jelentek meg ezek a hirdetések, ahol kolozsvári, besztercei és bukaresti “világutazó kereskedők” szeretnék eladni a híres egyház épület hamvait. Van, aki megelégszik 400 lei-jel, de a bátrabbak (és folyton elégedetlenkedők, akikre kitalálták a híres mondást: sokat akar a szarka, de nem bírja a farka...) 1650 leit is képesek elkérni pár deka hamuért.

 

 

Az egyik eladó ezt írja: “Személyesen gyűjtött hamu a katedrális belsejéből”. Nos, hogy tényleg valódi-e a hamu, azt nem lehet megmondani biztosan, de aki ilyennel szórakozik, aki így képes átverni az embereket, az már a vallással való visszaélés kategóriába sorolandó. Simán börtönnel büntetném, pedig nem vagyok vallásos, csak némi erkölcsi tisztesség szorult belém…

 

De mi az igazság? Hogyan történhetett a tűzeset? 

Az oltáshoz legalább 400 tűzoltó érkezett a helyszínre. A lángok a templomépület felső részében csaptak fel, ahol felújítási munkálatok zajlottak. A tűz következtében összeomlott a katedrális kúp alakú tornya, a huszártorony, a tetőszerkezet kétharmada pedig megsemmisült. A hatósági vizsgálatot baleset ügyében folytatták, nyilatkozta Rémy Heitz párizsi államügyész a tűz másnapján tartott sajtótájékoztatóján. Viszont három nappal az eset után a francia bűnügyi rendőrség vezetője bejelentette, hogy feltehetően rövidzárlat okozta a tüzet.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket