Nyelvtanulás kezdőknek

Nyelvtanulás - Hogyan kezdj neki?

Szerző: bohacs - 2020.07.27.

Régi vágyad megtanulni egy idegennyelvet? Szívesen megismerkednél egy másik ország kultúrájával és szavaival? Ha magadra ismertél jó helyen jársz!

Nyelvtanulás kisokos

A sűrű mindennapokba nem mindig férnek bele a munka utáni programok, főleg nem egy nyelvóra. Bár online egyre több nyelvoktató program állhat rendelkezésünkre, van néhány roppant egyszerű módja annak, hogy autodidakta módon elkezdjünk elsajátítani egy nyelvet. Persze ehhez szükség van szorgalomra és kitartásra, de ha elhatározzuk, hogy belevágunk, akkor már semmi sem állíthat meg bennünket!

 

Kiindulásképpen a legfontosabb, hogy megtanuljunk egy alapszókincset. Ez segíteni fog a kiejtések megismerésében és a későbbiekben, amikor már a nyelvtannal is ismerkedünk sokkal többféle feladattípust tudunk majd gyakorolni. Arról nem is beszélve, hogyha egy adott nyelvből akár 20-30 szót megtanulunk, azzal már egy alapszintű kommunikációs, illetve tájékozódási képességünk is lesz.

 

Ahhoz, hogy elkezdjük a szókincsünk gyarapítását nincs is más feladatunk, mint beszerezni egy kéziszótárt vagy útikalauzt. Ha azonban úgy érezzük, hogy nem vagyunk elég szorgalmasak ehhez egymagunk, akkor érdemes gyermekeknek szóló játékos írni, olvasni tanuló könyvekkel/feladatokkal is próbálkoznunk. Talán ez elsőre viccesen hangzik, de rendkívül hatásos tanulási módszer.

 

Elsőként olyan egyszerű szavakat érdemes megtanulni, mint a névmások, színek, állatok vagy olyan tárgyak, melyeket magunk is mindennap használunk. A legegyszerűbb ilyenkor végiggondolni miket látunk magunk körül, legyenek azok a családtagjaink, helyszínek vagy tárgyak. 

 

Miután sikerült 20-30 vagy akár 40-50 szót is magabiztosan elsajátítanunk jöhetnek a filmek, sorozatok, mesék, hangoskönyvek vagy oktatóvideók. Nem is gondolnánk, de hallás után még egyszerűbb megjegyezni bizonyos szavakat, kifejezéseket és mondatokat. Pont azért ajánlott a szavak tanulása után ezzel a szintén kissé gyermeteg módszerrel próbálkozni, mert ez visszaröpít bennünket gyermek vagy kisdiák korunkba.

 

Az agyunk pedig emlékezni fog azokra a berögződésekre, amiket anno nyelvtanuláskor használtunk. Ezenkívül mi sem egyszerűbb, mint egy pihentető filmet bekapcsolni? Nyugodtan használjunk magyar feliratot, így is rengeteg minden meg fog ragadni. A következő oldalon folytatom! 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket