20 olcsó hobbi férfiaknak- nem megy rá a gatyád, de élvezni fogod!

20 olcsó hobbi férfiaknak

Szerző: noemivida - 2021.05.25.

Minden férfinak szüksége van egy jó hobbira, amivel elütheti az idejét, fejlesztheti készségeit, és, amin keresztül talán lehetősége nyílik másokat is megismerni. Egyes hobbikból idővel akár némi pénz is befolyhat, ha elég komolyan kezd el foglalkozni velük az ember. Szerencsére egy férfi számos olyan hobbi közül választhat, amihez egyáltalán nem kell bankot robbantani. Az alábbiakban ezekből sorolunk fel néhányat!

20 olcsó hobbi férfiaknak

1. Fantáziasportok

A csapatsportok kedvelői előszeretettel számolgatnak és próbálják kideríteni, hogy kedvenc csapataik és játékosaik hogyan teljesítenek majd a következő meccseken. A fantáziasportok ugyan ezt tetszik lehetővé, csak éppen képzeletbeli csapatok és mérkőzések kerülnek a középpontba a valódiak helyett. Ezekre ugyan úgy lehet fogadni, és ugyan úgy összehozhatja egy sport kedvelőit, akár a közeli baráti társaságból, akár egy online közösségből is.

 

2. Autók és motorok

Az autók és motorok szerelgetése és újjáélesztése számos férfi kedvenc hobbija, ami inkább időt és szakértelmet igényel, mint vastag pénztárcákat. Hűts be néhány üveg sört (ittasan kerüld a veszélyesebb szerszámok használatát), nyomd be kedvenc zenéidet, és bütykölgesd csodajárgányodat a műhelyben, vagy, ha az idő engedi, a szabadban. Egy tapasztaltabb barát társaságában rengeteget tanulhatsz!

 

3. Asztalosmunka

Néhány jó minőségű szerszámmal és biztonsági felszereléssel elkezdheted megalkotni saját bútorjaidat műhelyedben, vagy akár ajándékokat is összerakhatsz – méghozzá a saját két kezeddel! Az asztalosmunka egy gyönyörű és hasznos mesterség, ami akár egy meglepően olcsó és szórakoztató hobbi is lehet.

4. Otthonfelújítás

A tévében nem egy olyan műsort láthatunk (az internetről nem is beszélve), amiben egy-egy otthon látványos felújításon, átalakításokon megy keresztül. Na persze, az ezek a műsorok mind komoly költségkeretekkel rendelkeznek, azonban otthonod felújítása, restaurációja sem kell, hogy drága mulatság legyen.
Csak nézz utána a dolgoknak, vesd össze a lehetséges opciókat, és hagyj elég időt magadnak, hogy kibontakozhassanak a dolgok. Ahogy egyre többet foglalkozol vele, úgy leszel egyre tapasztaltabb, és tudsz majd egyre többet spórolni. A már emlegetett asztalosmesterség sokat segíthet!

 

5. Whiskyfőzés

Egyre több férfi érdeklődik a skót whiskyk világa iránt. Nehéz olyan embert találni, akinek nem esne jól néha egy hűvös pohár a barna nedűből. Sokan azonban nem gyűjtik ezeket az italokat, hanem megpróbálják elkészíteni sajátjukat, házilag. Ehhez persze tanulmányoznod kell a whisky történetét, az elkészítés folyamatát, a szükséges eszközök működését, és így tovább. A befektetett idő, pénz, és erőfeszítés után garantáltan jobban értékelsz majd egy pohár jó whiskyt – talán épp a sajátodat!

 

6. Saját testsúlyos és fitneszedzés

A fitnesz nem szimplán egy hobbi, hanem egy egész életstílus. Azonban már azzal is egy egészséges hobbira tehetsz szert, ha rendszeresen új kihívások elé állítod testedet és elmédet. Kétségtelen, hogy egy kiadós edzésnek stresszoldó és kedvjavító hatása lehet, az egészségügyi előnyökről már nem is beszélve.
Futás, crossfit, saját testsúlyos edzések ¬– ezek mind olyan lehetőségek, amikre alig kell költened, mégis képesek mozgásban tartani, és folyamatosan fejleszteni testedet.
 

Lapozz mert még a következő oldalakon is mutatunk olcsó, de izgalmas férfi hobbikat, amik neked is tetszeni fognak!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket