Online bejárható a Ferrari-múzeum: digitális séta a maranellói Ferrari-múzeumban

A hely, ahol még a járda is piros: online bejárható a Ferrari-múzeum

Szerző: noemivida - 2021.10.25.

Álmaid netovábbja, a hely, ahova egyszer minden autórajongó útja elvezet, Maranelló, a Ferrari őshazája, ahova most néhány kattintással, hacsak virtuálisan is de pikk-pakk eljuthatsz. Online bejárható a marinellói Ferrari-múzeumban. Mindenkinek kötelező karantén program, aki egy kicst is szereti az autókat!

Digitálisan megtekinthető a Ferrari-múzeum

A Ferrari-múzeumról

A Ferrarit biztosan senkinek nem kell bemutatnunk, az 1929-ben Scuderia Ferrari versenyistállóból alakult ki a mai is ismert Ferrari autógyár, első közúti sportautó modelljüket 1947-ben jelentették meg. Kiskoromban én csak a piros lovacskás autónak hívtam, de apukámtól hamar megtanultam, hogy nem szabad lebecsülni, mert bizony az egyik legjobb, és egyben legdrágább sportautóról beszélek. Versenyek, versenyek, és versenyek, a márka története több legendás verseny, na meg győzelem köré épül, és pontosan ezt nézhetjük meg a Ferrari-múzeumban, Maranellóban. Bár most a koronavírus járvány miatt nincs módunkban Olaszországba látogatni, hogy egy tiszteletkört tegyünk ebben a valódi legendákkal teletűzdelt múzeumban, online a kanapénk nyugalmából bejárhatjuk a távlatot IDE kattintva!

 

Ezt lehet látni a kiállításon

A kiállítás természetesen az alapító, Enzo Ferrari-val indul, a bejáratnál rögtön két elhíresült mottójával találkozhattunk: „A legszebb győzelem az, amit még nem szereztünk meg” és „a kedvenc Ferrarim az, ami még nem készült el.” Ezt követőan aztán rögtön belecsaphatunk a lecsóba és megcsodálhatjuk a szebbnél szebb, valóságos remekműveknek számító veterán, és kicsit újabb Ferrarikat. A bejáratnál az 1958-as Le Mans-i 24 órás versenyt megnyerő autó látható, azaz a Ferrari 250 TR Testa Rossa. Megcsodálhatjuk még a 246 F1 – 1958-at is, amivel Mike Hawthorn egyéni világbajnoki címet nyert, de ez volt az első F1-es autó, ami V6-os futamot nyert a Francia Nagydíjon, ráadásul az első orrmotoros autó is, ami győzedelmeskedett a sportágban. Természetesen több Forma1-es autó is van ezen kívül: Niki Lauda, Gilles Villeneuve, valamint Michael Schumacher nyertes autót is felfedezhetjük a séta során, hogy csak a legnagyobb neveket emeljük ki a sorból.

 

Persze nemcsak Forma1-es paripák vannak kiállítva, Le Mans, IndyCar, Forma-E és Forma-2, nameg megannyi utcai sportparipa. Van itt minden, ami az autósport, vagy csakúgy az autók szerelmeseit érdekelheti. A kiállítás tényleg végig vezet az egész márka történetén, és bemutatja a szenzációs autókon túl a legemlékezetesebb pillanatokat is. A rengeteg serleg, bukósisak, teljesen berendezett Ferrari iroda az egész múzeumot igazán különlegessé teszi, és ezt most ti is könnyedén megnézhetitek a kanapétokból! 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket