Az alvásról akartak többet megtudni, de ilyen eredményekre ők sem számítottak

A történelem egyik legszörnyűbb kísérlete: az orosz alvás-projekt

Szerző: kvothe - 2020.04.07.

Rémálomba illő kísérletet végeztek az orosz tudósok a foglyokkal.

Az alvásról akartak többet megtudni, de ilyen eredményekre ők sem számítottak

A második háborúról számtalan szörnyűséges történetet találhatunk, sok esetben még élő rokonaink is beszámolnak saját tapasztalataikról. Mások nem voltak olyan szerencsések, hogy tovább adhassák a velük történteket.

 

Az 1940-es években orosz tudósok hadifoglyokon kísérleteztek. Abban az időben nagyon keveset tudtunk az alvásról, amit egyébként a mai napig sem voltunk képesek teljesen megfejteni. A kísérlet során a foglyokat folyamatosan ébren tartották, hogy többet tudhassanak meg az alváshiány mellékhatásairól.

 

Megígérték a tesztalanyoknak, hogy amennyiben képesek 30 napon keresztül ébren maradni, szabadon engedik őket. A borzasztó eredményekre senki sem számított.

 

A kísérlet során a foglyokat egy mesterséges gázzal tartották vissza az alvástól. Mind az öt kísérleti alany egyetlen szobában volt összezárva. A kutatást végzők apránként adagolták a készítményt a cellába, hogy nyomon követhessék annak hatását. A foglyok reakcióját mikrofonokon keresztül kísérték figyelemmel. A cellában volt egy WC, folyóvíz és alvóhelyek, illetve néhány könyv, hogy az alanyok ne unatkozzanak a kísérlet során.

 

Az első néhány nap gond nélkül telt, a foglyok minden mozzanatát és beszélgetését rögzítették. Pár nap elteltével azonban sokkal morbidabb dolgok kezdtek történni.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket