A világ legjobban őrzött területei

A világ legjobban őrzött területei

Szerző: bohacs - 2020.07.27.

Rengeteg olyan hely van a bolygónkon, ahová több mint valószínű, hogy soha az életben nem fogunk eljutni, de ennek leginkább költségvetési korlátosságai vannak. A cikkben következő hét hely, azon különleges helyek közé tartoznak ahová nem tudunk besétálni még akkor sem, ha a világ leggazdagabb emberei lennénk.

A világ legjobban őrzött területei

Fort Knox - Amerika aranyraktára 

Rá lehet jönni arra, hogy a Fort Knox egy katonai támaszpont, amit Kentucky államnak az érszaki részén található. Ezt a helyet az indianai határtól körülbelül 5 kilométerre építették fel az első világháború második felében, de csak 1930 körül lett fontosabb szerepe ennek a helynek. 1937 óta itt tárolják az Egyesült Államok aranytartalékainak legjelentősebb részét. Ezt a helyet fel lehet fogni úgy, mint Amerika pénzügyi nagyhatalmának a szimbóluma. Ami biztos, hogy hétköznapi ember még nem tette be oda a lábát soha.

 

Iron Mountain - A világ könyvtára

Ezen a helyen több mint 500 különböző hatalmas cég és vállalat, illetve a legnagyobb bankok adatbázisai és adatbázis mentései találhatóak itt. Mind ezek mellett több mint 25 millió eredeti képet és negatívot tárolnak itt a világegyetem legfontosabb eseményeiről. Itt bújtatják a legnagyobb lemezkiadók a leghíresebb énekesek eredeti felvételeit, gondolunk itt Michael Jacksonra vagy Elvis Presleyre. Ezen kívül még itt található Bill Gates összes képgyűjteménye.

 

Coca Cola múzeum - A Coca Cola titkos receptjének otthona 

Egy átlagosan napon körülbelül 2 milliárd Coca Cola-t fogyasztanak el a világon, több mint 200 különböző országában összesen. Ezek az innivalók nem meglepő módon, egytől-egyik az eredeti recept alapján készülnek el, amit ma a Coca Cola múzeumban található páncélteremben tartanak. Ezt a múzeumot bárki megtekintheti a nyitvatartási idő alatt, de a recept szigorúan el van különítve a páncélteremben. 

 

Támaszpont a Cheyenne-hegység belsejében 

Amerikában található Cheyenne-hegység oldalában egy hatalmas méretű szuperbunker található, amit 1961 és 1966 között ástak ki. Ez a hely a világ legbiztonságosabb területe, ahol szinte semmi sem okozhat veszélyt, gondolunk itt az atomtámadásra vagy más egyéb robbantásra. Ebben az amerikai hegynek a gyomrában egy rendes kisvárost alakítottak ki. Ebben a városban 15 nagy méretű, egymástól hermetikusan elzárt épület található, amiben körülbelül 1100 ember képes élni és dolgozni is. Annak ellenére, hogy ez egy katonai létesítmény, a támaszpontot tervezők gondoltak a katonák kényelmére is. Van itt kórház, fogorvos, szauna, étterem, de még fitneszterem is.

 

Az iráni aranytartalék 

Az iráni aranytartalékok elhelyezkedésében az az érdekes, hogy pontosan senki sem tudja megmondani, hogy hol van. Az egészen biztos, hogy létezik ilyen, de az elhelyezkedéséről csak szóbeszédek vannak. Vannak olyan pletykák, miszerint az aranytartalékot már több mint 15 éve elszállították valahova Európába, de van olyan történet is, ami azt mondja, hogy az Egyesült Államokban őrzik a vagyont.

 

A vatikáni titkos levéltár

Vatikán Államban található a vatikáni titkos levéltár. Itt leginkább a történelem szempontjából fontos, illetve súlyosnak vádolt eseteknek a dokumentumait tárolják ebben az archívumban. Egyes számítások szerint a polcok összesen 85 kilométer hosszú is lehet. Ez a védett hely olyan levelezéseket, pápai üzleti információkat, állami papírokat és más fontos dokumentumot is tárol, amelyeket az egyház gyűjtött össze több száz év lecsengése alatt.

 

Az 51-es körzet

Az 51-es körzet Nevadában, Amerikai Egyesült államok nyugati részén egy katonai bázisnak a beceneve. Ez a terület egy Groom Lake nevű, mára már kiszáradt tóban terül ki, aminek a déli része egy titkos amerikai repülőtér. Ennek a katonai bázisnak az elsődleges feladata, hogy a különböző repülőgépeket és fegyvereket teszteljék és fejlesszék. 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket