Ismerjétek meg a világ öt legdrágább autóját

Fényűzés magas fokon - A világ öt legdrágább autója

Szerző: bohacs - 2020.07.17.

Sok autó készült már. Vannak kényelmesek, ritkák, gyorsak, egyedi megjelenésűek, és értékesek is. Most olyan listát állítottunk össze, aminek a sereghajtó szerepben álló autó értéke is bőven 1 milliárd fölött van. A listán szereplő autók mind limitáltak és egyediek, mindegyikből nagyon kevés példány készült. A legdrágábban eladott autók időről időre változik, mivel a gyűjtők folyamatosan értékesítik a régi veterán autóikat. Ezek az autók általában régiek, ritkák és egyediek. Most viszont nem a régi öreg autókról fog szólni ez a lista. Olyan autókat soroltunk fel, amik újkori árukkal lettek rekorderek.

Dárga autók

5.: Lamborghini Veneno – 4.5 millió dollár~1,4 milliárd forint

A Lamborghini 50. szülinapjára készült ez az autó. A veneno szó magyarul annyit jelent, hogy méreg, ami passzol az autó formájához. Az autóban egy v12-es 6,5 literes 740 lóerős motor van, ami 0-ról 100-ra 2.9 másodperc alatt gyorsul fel. Ebből a modellből 9 darabot készítettek el. Az egyik vevő az autó megvásárlása után újraértékesítette és 11 millió dollárért tudta eladni, ami több, mint 3 milliárd forintnak felel meg.

 

4.: Koenigsegg CCXR Trevita – 4.8 millió dollár~1,5 milliárd forint

A Trevita csak annyit jelent: három fehér. Az ár már nem is tűnik olyan soknak, ha figyelembe vesszük azt az információt, hogy az autó karosszériáját igazi gyémánttal vonták be. Az autó elkészítésekor a gyári szénszálakat gyémántporos gyantába mártják, így a szénszál eredeti fekete színét ezüstös fehérré alakítják át. Az egyedi bevonat egy V8-as 4,8 literes 1004 lóerős motort rejt el, ami megvalósítja azt a teljesítményt, amire egy ilyen autónál vágyunk. Eredetileg 3 darabot akartak készíteni ebből a modellből, de a későbbiekben ez lecsökkent 2-re, mert nagyon nehéz volt elkészíteni az egyedi gyémántos karosszériát.

 

3.: Mercedes – Benz Maybach Exelero – 8 millió dollár~2,5 milliárd forint

Ez az autó azért tudott bekerülni ebbe a listába, mert csupán egyetlen egy darab van belőle. 2004-ben készítették el és közel 2,5 milliárd forintért kelt el, de ma már többet ér ez a remekmű és körülbelül 3 milliárd forintot ér. Az autót egy V12-es 700 lóerős duplaturbós motor hajtja.

 

2.: Rolls-Royce Sweptail – 13 millió dollár~4 milliárd forint

Ebből az autóból összesen egyetlen darab van az egész Földön. A design megalkotásakor a régebbi autómodelleken kívül még a yachtok design elemeit is felhasználták. Az autó minden egyes darabja egyedi. Ahhoz, hogy az autó elkészüljön 4 évre volt szükség. Az autót természetesen már eladták, mivel egy magán személy külön megrendelésére készítették el. Az autó a királyok által használt járművekre emlékeztet a leginkább. A Sweptail csupán két személyes autó, de ők viszont teljes panorámás tetővel élvezhetik az utazást.

 

1.: Bugatti La Voiture Noire – 18.4 millió dollár~5,2 milliárd forint

La Voiture Noire néven lett bemutatva a Bugatti legújabb modellje. Az autó igazi ritkaságnak mondható, ugyanis csak egy darabot készítettek belőle. Egy magán személy egyéni megrendelésére készült el, így az autónak már van tulajdonosa. Az autó közel 5,2 milliárd forintos árával megérdemli a legdrágább új autó kinevezést. Ezzel a modellel a Bugatti Type 57 SC-nek állítottak emléket, amiből csupán négy darabot építettek az 1930-as évek körül. A La Voiture alapja a Chiron. Ugyan az a motor hajtja őket egy W16-os 8 literes 1500 lóerős 1600Nm nyomatékű csoda, ami majdnem 2 másodperc alatt gyorsítja fel az autót 0-ról 100-ra.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket