Ötletek pontyhorgászathoz

Ötletek pontyhorgászathoz

Szerző: mprof - 2014.02.13.

Összeírtunk egy listát, amelyen sokak számára alapvető módszereket írtunk le, azonban lehet, hogy akadnak köztük olyasmik is, amelyekre nem minden esetben gondolnak akár a legnagyobb veteránok sem. Nézzetek erre a listára, amely jóindulatú iránymutatás minden kezdő horgásznak, de azért profik is olvassák el, ha idejük engedi. Lehet, hogy mi gondoltunk arra, amire ők nem.

Ötletek pontyhorgászathoz

Iszapos helyen próbálj kevesebb bojlit használni, mivel a bojli átveheti az iszapos fenék szagát, ezzel elvéve saját jó illatát. Ebből kifolyólag a pontyokat kevésbé fogja érdekelni a bojli, ami felvette környezete szagát.

 

Mindig tartsd nyitva a szemed, hátha olyan helyen látod meg az elhaladó pontyokat, amelyre eddig nem is gondoltál.

 

 

Mielőtt úgy tónál próbálnád ki magad, mindig informálódj róla, milyen halfajok vannak, milyen az átlagos mélysége, melyek az uralkodó szélirányok, stb.

 

Ha órákig nem fogsz semmit, próbáld meg ismét bedobni a csalit, próbáld kicsit az etetett területtől, jobbra vagy balra dobni. Ezt azért is érdemes kipróbálni, mivel lehetséges, hogy a víz alatti áramlatok kissé elsodorták az etetőanyagot.

 

Sose feledkezz meg róla, hogy a kenyér jó csali lehet. Legyen akár barna vagy fehérkenyér, figyelj rá, hogy magvas kenyeret sose használj. Ezeket a halak általában nem tudják megemészteni és az emésztőrendszerükbe jutva gondokat okozhatnak náluk.

 

 

 

Amikor úgy érzed, hogy a legjobb csalijaidra se harapnak a halak, próbálj meg valami olyat használni, ami a tó közvetlen környezetében található, vagyis számíthat a halak természetes táplálékaként. Ilyenek lehetnek a különböző csigák vagy kagylók. Ezekkel lehet kifogni az igazán nagy halakat!

 

Ha kedvet kaptál a pontyhorgászathoz és igazán minőségi felszerlést keresel, nézd meg az ország egyik legnagyobb pontyhorgászattal foglalkozó webáruházát!
Kattints ide!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket