Párizs és az ő titkai

Párizs titkai feltárulkoznak

Szerző: tpalee - 2019.07.02.

 

Párizs, Franciaország fővárosa. Legnagyobb jelképe az Eiffel-torony, leghíresebb útja, sugárútja a Champs-Élysées. További híres turista mágnesek között sorolják még fel a Louvre múzeum, Notre Dame és még hosszasan sorolhatnánk. 
Ezeket a dolgokat szinte mindenki tudja róla. De mi most bemutatunk olyanokat, melyek nem annyira egyértelműek, melyeket nem ismer minden ember róla. Nézzünk hát érdekességeket Párizsról!

 

Párizsnak van jó pár titka

 

Azt tudta például, hogy az Eiffel-tornyot többször is meg akarták semmisíteni, beöntetni és hasonlók? Pedig így volt. Az 1889. évi világkiállításra készült torony összmagassága 322 méter. 1,6 hektáron fekszik, melyet 10,100 tonnányi és 12,000 darabból álló acélrudakból csavaroztak össze.  Első alkalommal akkor próbálták megsemmisíteni, mikor is kiderült, hogy összesen 20 évre engedélyezték a mai divatos kifejezéssel szólva területfoglalását.

 

 

1909-ben le kellett volna bontani, de mivel a város egyetlen rádióadását innen sugározták, ezért megkegyelmeztek neki.Később Hitler is leakarta bombázni, illetve meg akarta semmisíteni, de valami furcsa oknál fogva végül megkegyelmezett neki.

 

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket