notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Bemutatjuk, hogy hogyan érheted el a pénzügyi függetlenséget!

5 módszer a pénzügyi függetlenség eléréséhez

LK
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A pénzügyi függetlenség azt jelenti, hogy szinte bármit megtehetsz, mégsem kell az anyagiakon gondolkoznod. Természetesen a legtöbb családnak először az alapokról kell gondoskodnia. Először rendezni kell az adósságokat, a diákhitelt, és az sem baj, ha van egy kis vésztartalék a váratlan kiadások fedezésére.

Bemutatjuk, hogy hogyan érheted el a pénzügyi függetlenséget!

Mindezen problémák miatt érthető, hogy a pénzügyi függetlenség elérése egyáltalán nem könnyű feladat, de nem lehetetlen! Még akkor is, ha nem zárult le az életedben az, hogy az alapokat lefektesd, jó helyen jársz, hiszen a tanulás is célja annak, hogy elérd a függetlenséget. Amint valaki célul tűzte ki a pénzügyi függetlenséget, csodálatos dolgok fognak történni az életében.

 

1. Tervezd meg az életedet  

A pénzügyi függetlenség legegyszerűbb módja a kiadások folyamatos ellenőrzése. Sok embernek fogalma sincs arról, hogy minden hónapban mennyi pénzt költ. Csak azt látják, hogy bejön a fizetés, és mennyi marad ebből a hó végén, de pontosan nem tartják számon, hogy mire is ment el a pénz. Ha nem tudod, hogy például mennyit költesz el az étkezésre, érdemes részletesen nyomon követni a kiadásaidat e téren.

 

Ha csak most indulnál el a pénzügyi függetlenség útján, elengedhetetlen a havi költségek nyomon követése. Le kell állítanod a felesleges kiadásokat! A legtöbb ember hagyja, hogy kiadásaik növekedjenek a növekvő jövedelmükkel együtt, és ez a helytelen út. Ehelyett minimálisra kell csökkenteni a kiadásokat, és a felesleges pénzköltés helyett a befektetésre koncentrálni. A beruházások jövedelmet fognak eredményezni, amelyek a pénzügyi függetlenség felé segítenek.

 

Egy másik ok, amiért elengedhetetlen a kiadások nyomon követése az, hogy a pénzügyi függetlenség felé tett előrehaladásának mérésére használható. A képlet egyszerű: a pénzügyi függetlenség akkor kezdődik, amikor az éves költségeid fedezése mellett a bevételeidből tudsz félretenni.

 

2. Növeld a jövedelmedet

A legtöbb ember számára egy jó munkahely a jövedelem növelésének legjobb módja. Néhány pálya különösen alkalmas a pénzügyi függetlenségi eléréséhez. Ezek a munkakörök nem igényelnek 10 éven át tartó oktatást, és a fizetésed az első néhány évben gyorsan emelkedhet. A pénzügyi elemző, befektetési tanácsadó szakmák remek lehetőségeket rejtenek, azonban manapság a mérnöki hivatás, illetve az informatika is jövedelmező szakma lehet.

 

Az egészségügyben folytatott karrier is jó választás, az orvosok, gyógyszerészek, aneszteziológusok, fogorvosok mind nagyon magas jövedelemre tehetnek szert. A hosszú oktatási folyamat azonban gondot okozhat, hiszen nem valószínű, hogy el tudnának kezdeni befektetni mindaddig, amíg a 30-as éveikbe lépnek. A magas fizetéssel azonban képes kifizetni az oktatási adósságukat, majd nagyon gyorsan elkezdnek felhalmozni akár egy komolyabb vagyont is.

hirdetes

 

3. Fess be egy ingatlanba

Manapság egy ingatlan a legjobb befektetés, hiszen egy lakás hatalmas értéknek számít. Amennyiben keresed a tökéletes befektetési lehetőséget, egy lakásnál nem találsz jobbat. Azonban érdemes tudni azt, hogy nem minden lakásvásárlás számít jó döntésnek. Érdemes megfigyelni azt, hogy melyek a legnépszerűbb területek Magyarországon, illetve megfigyelni a bérlők igényeit is ahhoz, hogy olyan ingatlant találj, amit mindig ki tudsz majd adni.  

 

Ha a tökéletes helyszínt keresed, keresve sem találhatsz jobbat a Balatonnál, hiszen ez Magyarország egyik legszebb része, ami nem csupán a turistákat vonzza, hanem azokat is, akik egy vízparti ingatlanban élnének. Egy ilyen lakásra mindig lesz bérlő, így egy folyamatosan jövedelmező befektetésről van szó. Ha szeretnéd egy kicsit jobban megismerni a balatoni ingatlanban rejlő lehetőségeket, kattints ide

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Közösség

Szótár

Kutyabarát étterem

Étterembe mennél, de nem szeretnéd otthon hagyni négylábú barátodat? Szerencsére egyre több... Tovább

Budapesti rendezvényhelyszínek

Ahhoz, hogy egy rendezvény tökéletes legyen, egy különleges helyszínre van szükségünk,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség