Bemutatjuk, hogy hogyan érheted el a pénzügyi függetlenséget!

5 módszer a pénzügyi függetlenség eléréséhez

Szerző: nelli9503 - 2019.01.20.

A pénzügyi függetlenség azt jelenti, hogy szinte bármit megtehetsz, mégsem kell az anyagiakon gondolkoznod. Természetesen a legtöbb családnak először az alapokról kell gondoskodnia. Először rendezni kell az adósságokat, a diákhitelt, és az sem baj, ha van egy kis vésztartalék a váratlan kiadások fedezésére.

Bemutatjuk, hogy hogyan érheted el a pénzügyi függetlenséget!

Mindezen problémák miatt érthető, hogy a pénzügyi függetlenség elérése egyáltalán nem könnyű feladat, de nem lehetetlen! Még akkor is, ha nem zárult le az életedben az, hogy az alapokat lefektesd, jó helyen jársz, hiszen a tanulás is célja annak, hogy elérd a függetlenséget. Amint valaki célul tűzte ki a pénzügyi függetlenséget, csodálatos dolgok fognak történni az életében.

 

1. Tervezd meg az életedet  

A pénzügyi függetlenség legegyszerűbb módja a kiadások folyamatos ellenőrzése. Sok embernek fogalma sincs arról, hogy minden hónapban mennyi pénzt költ. Csak azt látják, hogy bejön a fizetés, és mennyi marad ebből a hó végén, de pontosan nem tartják számon, hogy mire is ment el a pénz. Ha nem tudod, hogy például mennyit költesz el az étkezésre, érdemes részletesen nyomon követni a kiadásaidat e téren.

 

Ha csak most indulnál el a pénzügyi függetlenség útján, elengedhetetlen a havi költségek nyomon követése. Le kell állítanod a felesleges kiadásokat! A legtöbb ember hagyja, hogy kiadásaik növekedjenek a növekvő jövedelmükkel együtt, és ez a helytelen út. Ehelyett minimálisra kell csökkenteni a kiadásokat, és a felesleges pénzköltés helyett a befektetésre koncentrálni. A beruházások jövedelmet fognak eredményezni, amelyek a pénzügyi függetlenség felé segítenek.

 

Egy másik ok, amiért elengedhetetlen a kiadások nyomon követése az, hogy a pénzügyi függetlenség felé tett előrehaladásának mérésére használható. A képlet egyszerű: a pénzügyi függetlenség akkor kezdődik, amikor az éves költségeid fedezése mellett a bevételeidből tudsz félretenni.

 

2. Növeld a jövedelmedet

A legtöbb ember számára egy jó munkahely a jövedelem növelésének legjobb módja. Néhány pálya különösen alkalmas a pénzügyi függetlenségi eléréséhez. Ezek a munkakörök nem igényelnek 10 éven át tartó oktatást, és a fizetésed az első néhány évben gyorsan emelkedhet. A pénzügyi elemző, befektetési tanácsadó szakmák remek lehetőségeket rejtenek, azonban manapság a mérnöki hivatás, illetve az informatika is jövedelmező szakma lehet.

 

Az egészségügyben folytatott karrier is jó választás, az orvosok, gyógyszerészek, aneszteziológusok, fogorvosok mind nagyon magas jövedelemre tehetnek szert. A hosszú oktatási folyamat azonban gondot okozhat, hiszen nem valószínű, hogy el tudnának kezdeni befektetni mindaddig, amíg a 30-as éveikbe lépnek. A magas fizetéssel azonban képes kifizetni az oktatási adósságukat, majd nagyon gyorsan elkezdnek felhalmozni akár egy komolyabb vagyont is.

 

3. Fess be egy ingatlanba

Manapság egy ingatlan a legjobb befektetés, hiszen egy lakás hatalmas értéknek számít. Amennyiben keresed a tökéletes befektetési lehetőséget, egy lakásnál nem találsz jobbat. Azonban érdemes tudni azt, hogy nem minden lakásvásárlás számít jó döntésnek. Érdemes megfigyelni azt, hogy melyek a legnépszerűbb területek Magyarországon, illetve megfigyelni a bérlők igényeit is ahhoz, hogy olyan ingatlant találj, amit mindig ki tudsz majd adni.  

 

Ha a tökéletes helyszínt keresed, keresve sem találhatsz jobbat a Balatonnál, hiszen ez Magyarország egyik legszebb része, ami nem csupán a turistákat vonzza, hanem azokat is, akik egy vízparti ingatlanban élnének. Egy ilyen lakásra mindig lesz bérlő, így egy folyamatosan jövedelmező befektetésről van szó. Ha szeretnéd egy kicsit jobban megismerni a balatoni ingatlanban rejlő lehetőségeket, kattints ide

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket