Perez a szezon végén távozik a Mclarentől

Perez a szezon végén távozik a Mclarentől

Szerző: Jobs24 - 2013.11.14.

A ma reggel Sergio Perez hivatalosan is bejelentette, hogy az év végén elhagyja eddig csapatát és egy új munkaadó után kezd nézni.

Valami igazán különleges ajándékot keres szerettének karácsonyra? Ide kattintva az elérhető legjobb árú, sportosan elegáns Nautica karórák közül válogathat!

Ahogy az már régóta a levegőben volt Pereznek egy jó ideje nem állt jól a szénája a Mclaren-Mercedes berkein belül, így a találgatások már a szezon közepén elkezdődtek, hogy vajon mi lesz a sorsa a csapatnál az ifjú mexikóinak. Az csak olaj volt a tűzre, hogy Perez mexikói támogatói nem igazán szándékoztak kifizetni a csapatnak járó magas szponzori összegeket. Így közös megállapodás útján a Mclaren nem kívánta meghosszabbítani Perez jövő évre szóló szerződését.

A mexikói korábban kijelentette, hogy ez az eddigi pályafutása legkiábrándítóbb és legnagyobb csalódást keltő szezonja. Persze azt is hozzá kell tennünk, hogy Perez a legrosszabbkor érkezett az angol csapathoz, egy olyan csapathoz, ami tavaly még a leggyorsabb autóval rendelkezett, idén pedig egy olyan pocsék autóval állnak rajthoz, amivel még a pontszerzés is ünneplésre ad okot, miközben a múlt évben még a nagydíj győzelmekért harcoltak, idén pedig az elérhető legjobb eredményük az 5. hely. A Red Bull pedig egyelőre fényévekre található tőlük.

 

Perez Forma 1-es pályafutását 2011-ben a Ferrari versenyzőképző akadémia neveltjeként a Saubernél kezdhette meg, ahol már rögtön szezon első felében megcsillogtatta képességeit, azzal, hogy megfutotta a leggyorsabb kört a Monacói Nagydíjon, 2012-ben pedig háromszor ért fel a dobogóra a topcsapatok autóihoz képest egy valamivel gyengébb fejlesztésű autóval, sőt olyan nagydíj is volt példa, ahol versenyre kelt az élversenyzőkkel is. Ennek hatására mindenki azt hitte, hogy a Ferrari fogja leszerződtetni Massa helyére, ám végül nem így történt, hanem egy másik élcsapat, a Mclaren igazolta le a mexikói tehetséget. Azonban ez a fejezet lezárult Perez és a Mclaren számára. Egyes források szerint Perez szempontjából a Force India jelenti a legjobb opciót. A Mclaren pedig továbbra sem döntötte el, hogy kit alkalmaz Jenson Button mellett a 2014-es szezonban, erre talán a legnagyobb esélye a Mclaren tehetségkutató program legnagyobb üdvöskéjének, a dán Kevin Magnussennek van, aki bár nem rendelkezik kellő tapasztalattal a Formula 1-ben, de a 2014-es szimulátorban sokkal jobban teljesített, mint Sergio Perez.

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket