notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Változhat a Sony által forgalomba hozott PlayStation 5 kinézete a közeljövőben

hirdetes

Új külső, régi belső? - A Sony bejelentette, hogy hivatalos borításokat készít a PlayStation 5 konzolhoz

Szaka Ádám
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Sokan részesítik előnyben a konzol gépeket a PC helyett, pláne abban az esetben, amikor játékok általi kikapcsolódásról van szó. A PlayStation 5 egy igencsak erős gép lett, nagy teljesítményre képes, de a kinézete kissé meglepte a célközönségét. A Sony változtatni kíván ezen? 

Hivatalos borítások kiadását tervezi a Sony a PlayStation 5-höz

Az elmúlt évben megjelent konzol furcsa külleme

A PlayStation 5-öt tavaly hozták forgalomba, néhányak számára a külseje meglepetésszerű volt. A gép két oldalához egy-egy fehér színű borítás társul, ezek lepattintással eltávolíthatók az eszközről. Egyesekben már a kiadás pillanatában felmerült a gondolat, miszerint a Sony a jövőben többféle variációkat fog forgalomba helyezni, amennyiben a borításokat nézzük, noha ez a cselekedetük eddig váratott magára. Ám, ez a szituáció megváltozhat a közeljövőben, ugyanis nemrég egy szabadalmi kérelem elfogadásra került a Sonynál, ez nagy valószínűséggel a borításokra irányul. 

Marad a régi dizájn, avagy jönnek az unikális PS borítók?

hirdetes

A szabadalom benyújtására 2020 novemberében került sor az Egyesült Államokban, elfogadása azonban csak 2021. november 16-án történt meg. Amint a leírásból tudhatóvá vált, „elektronikus eszköz borításáról” esik benne szó, ámde a szabadalom mellé egy bizonyos ábrát is mellékeltek, ez pedig minden kétséget kizáróan a PlayStation 5 oldallapjait jeleníti meg. Említés nem esik arról, hogy a Sony másabb külsejű, alternatívnak nevezhető borításokat tervezne, viszont nem biztos, hogy jó döntés volna a részükről elengedni eme lehetőséget, ugyanis volna igény a vásárlói körökön belül a PS5 küllemének személyre szabhatóságára. 

hirdetes

Örömhír a tulajdonsoknak, de buktató más cégeknek? 

Az esetleges megvalósítás persze rosszul érintheti majd azokat a cégeket, akik a Sony belegyezésétől függetlenül fogtak neki az egyedi borítókkal történő kereskedelembe. Ezek közé tartozik a dbrand, tőlük származik a Darkplate borító, ami fekete színű. Felszólítást is kaptak a Sony ügyvédjeitől, miszerint a Darkplate árusításával le kell állniuk, ebbe belementek, csakhogy nem sokkal később kibocsátották a Darkplate 2.0-t, amely véleményük szerint jogilag már nem sérti a japán céget. Persze, az új szabadalom ismételten változásokat eredményezhet ebben a történetben. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Televízió

A televíziók a legtöbb háztartásban megtalálható készülékek, amik már a 20. század óta... Tovább

Tűzbiztos széf

Manapság nem elég, ha széfünk feltörés, lopás ellen nyújt általános... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség Kell egy kis lazítás Lenyűgöző technika Napi téma Technika Világunk