Pontyhorgászat tavasszal

Pontyhorgászat tavasszal

Szerző: szoroakos - 2014.02.17.

Tavasz az újjászületés évszaka, az újrakezdés időszaka. Ez nincs másképp a víz alatti világban sem. Ahogy a víz hőmérséklete emelkedni kezd, a hidegvérű pontyok kezdenek előbújni, aktivizálni magukat és táplálékot keresni. Mivel télen nem túl sokat mozogtak, ezért mozgásigényük megnőtt, amihez több energiára, vagyis több táplálékra lesz szükségük, ezért nagyobb valószínűséggel találhatjuk meg őket.

Pontyhorgászat tavasszal

 

 

Melyik a legjobb tavaszi csali?

Tavasszal a szemcsés csali helyett ajánlatos bojlit használni, mivel rengeteg tápanyagot tartalmaznak, amelyekre a pontyoknak szüksége lehet. Bár a szemcsés csalik is tartalmaznak olyan tápanyagot, amelyre szükségük van, mégis jobban használhatók a nyári időszakban. Félreértés ne essék, a kukorica vagy a borsó tökéletes csali, de úgy gondolom, hogy a bojli sokkal hatásosabb a tavaszi hónapokban.

 

 

A szemcsés csali azért is jobb nyáron, mivel magas olajtartalmuk nyáron sokkal figyelemfelkeltőbb. Tavasszal még nem elég magas a vízállás ahhoz, hogy hatásosan használhassuk őket, nem keltik fel eléggé a halak figyelmét.

 

Kínálj nekik új táplálékforrást!

A tavaszi hónapokban a pontyok felfedező útra indulnak, hogy újabb ételforrást találjanak a következő, mozgalmasabb hónapokra. Márciusban, amikor már kezd igazán felmelegedni az idő, már mindig azon gondolkodom, milyen csalit is használhatnék az előttem álló szezonban. Tavasszal mindig a bojli a nyerő.

 

 

Mindig olyan bojlit használok, aminek intenzív szaga van, jól látható, így csak úgy vonzza a halakat. Ezzel új ételforrást nyújthatunk a halaknak, mivel egy olyan bojlival találkoznak, amilyet még nem láttak. Ezekkel akár be is etethetünk kicsit a nem horgászós napokon, csak hogy szokják a bojli jelenlétét a halak.

 

Ha te is szeretnél jó minőségű és hatékony bojlival horgászni, látogasd meg magyarország egyik legnagyobb pontyhorgászattal foglalkozó webáruházát.
Kattints ide!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket