Ennyire egyszerű még sosem volt programozni egy drónt

Így programozhatod DJI Tello drónodat látványos hátraszaltókra

Szerző: TB - 2018.05.21.

Most jelent meg a DJI Tello drón a piacon, mely teljesen egyedülálló kis szerkezet. Amellett, hogy elképesztően könnyű irányítani, és felvételeket készíteni vele, még programozható is, így játékosan vezetheted be a gyermekeidet, vagy akár saját magadat is a programozás alapjaiba. Megmutatjuk hogyan kezdj neki, és tanulj programozni kedvenc DJI drónoddal! 

Próbáljátok ki a legújabb DJI Tello drón programozását

A DJI Tello drón nemrégiben röppent be a DJI kínálatába, a kínai cég eddigi legolcsóbb modelljeként. Az alacsony ár azonban ne tévesszen meg senkit: a DJI Tello programozhatósága miatt olyan rengeteg szórakozást és tanulási lehetőséget hordoz magában, amit ilyen áron egyetlen más termék sem képes biztosítani. Ha felkeltette érdeklődésedet a legújabb DJI drón, akkor KATTINTS IDE!

A következőkben megmutatjuk, hogy hogyan tölthetsz fel olyan programkódot Tello drónod memóriájába, ami lehetővé teszi, hogy hátraszaltókat végezhess drónoddal. Ehhez azonban először szükséged lesz néhány dologra – ne aggódj, minden itt felsorolt program ingyenes! Lássuk először ezeket!

 

Töltsd le és telepítsd a Node-ot


Mindenek előtt a Node nevű szoftverre lesz szükséged, amit innen (https://nodejs.org/en/download/) tölthetsz le. Miután letöltötted, telepítsd fel.

 

Töltsd le és telepítsd a Scratch-t


A Scratch 2.0 ezen a hivatkozáson (https://scratch.mit.edu/download) szerezhető be. A Scratch egy olyan programozó szoftver, ami segít a programozás egyszerűbb, vizuális elemekkel szemléltetett elsajátításában. Használata igen szórakoztató és egyszerű – ez is kelleni fog ahhoz, amire készülünk!

 

Fontos megjegyezni, hogy a Scratch telepítéséhez először szükséged lesz az Adobe Airre is (https://get.adobe.com/air/), amire a Scratch letöltési oldala is felhívja a figyelmedet. A Scratch nyelvét a menüsorban található kis gömb ikonra kattintva állíthatod át magyarra.

 

A cikk folytatásáért lapozz a következő oldalra!
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket