notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Ilyenek voltak a "hamisított" képek a Photoshop előtt!

hirdetes

Milyenek voltak a „Photoshoppolt” képek száz évvel ezelőtt?

MC
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ilyen őrült képeket hoztak össze jóval száz évvel a Photoshop előtt! Már akkor is végtelenül kreatívak voltak az emberek, mutatunk néhány példát!

Ilyenek voltak a

A Photoshop legelső, nem nyilvános verziója 1988 januárjában készült el, forgalomba pedig csak 1990 februárjában került. Mégis láthatunk rengeteg olyan régi fotót, amiken egyértelműen valami trükkös szerkeztést hajtottak végre.

A fényképen található hibák kijavítása (retusálás) vagy a kreatív manipulációk alkalmazása jóval a múlt évszázad előttről származik, sokan mégis a Photoshoppot okolják a valóság elferdítéséért.

Mint azt az alábbi képek is mutatják, nem csupán a jelenkor kiváltsága a fotók átalakítása. Nem a digitális fényképszerkesztők miatt jött létre ez a jelenség, hanem éppen ellenkezőleg – ezek a régi technikák ihlették a modern programokat!

hirdetes

A kétfejű férfi, 1855

Bizony, ez a kép több mint 150 évvel ezelőtt készült. A fényképész két fotót készített, viszont mindkettőt ugyan arra a filmkockára. Csupán a fényképalany testhelyzete változik, de mindkettő látható a végeredményen.

Lenin és Sztálin, 1922

Sokak szerint a hírességekről ma már nem is láthatunk olyan képet, ahol nem csaltak le róluk néhány kilót vagy nem fiatalították meg őket pár évvel. Nos, közel száz évvel ezelőtt egy Leninről és Sztálinról készült képbe is belenyúltak ám, nem is kicsit.

hirdetes

Sztálin bőrét látványosan kisimították, mint ahogy azt manapság sok magazin címlapján is láthatjuk, illetve bal karja is hosszabb lett egy kicsivel.

Több képet is találtunk! Ezeket a következő oldalon mutatjuk meg!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Festés utáni takarítás

A festési és mázolási munkálatok után rengeteg szennyeződés marad a helyiségekben, melyeket... Tovább

Ruha

A ruhák nem csak praktikai, hanem esztétikai célt is szolgálnak, kiváltképp napjainkban. Az... Tovább

Tovább a lexikonra
Lenyűgöző technika Történelem