Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

A klaviatúra rejtélye

hirdetes

A billentyűzet rejtélye

tp

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy két érdekesség a nagyvilágból.Vannak az életben olyan dolgok, melyek talán fel sem tűnnek, vagy ha fel is tűnnek, akkor nem tulajdonítunk nekik nagy jelentőséget.Mikor azonban olvasunk róluk, akkor esik le, hogy „hát persze”…Pontosan ilyen dologra akadtunk rá a számítógéppel kapcsolatban is. 

Rejtélyes vonalak a billentyűzeteken

Szinte minden ember használja, és egészen biztos vagyok benne, hogy már Önnek is feltűnt ez a dolog.Vegyük tehát szemügyre a klaviatúrát. A teljesen átlagos billentyűzetekről beszélünk jelen esetben. Gondolom Ön is elgondolkozott azon, hogy mik azok, milyen funkciói vannak az „F” a „J” és az „5” billentyűkön található kis vonalaknak?

A válasz egyszerű, de hihetetlenül ésszerű is egyben. Ezek azok a billentyűk, melyek a legideálisabb helyen vannak a kéz számára. Ha a mutató ujjunkat ráhelyezzük mondjuk az „F” betűre, onnan könnyedén és kényelmesen elérhetőek az „A” az „S” és az „E” betűk, melyeket a leggyakrabban használunk. Ugyan ez igaz a „J” betű esetében is- itt a „K” és az „L” betűkön van a hangsúly. Az 5-ös gombra pedig a központisága miatt került a vonal.

hirdetes

Ezen betűk segítik fejlesztik az automatizmust, velük lehetőség van úgy is írni, hogy az ember oda se néz, ezáltal gyorsabbá válik az írás. Érdekes és egyben nagyon ésszerű is, igaz?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Sajtótájékoztató helyszín

Ha a tökéletes sajtótájékoztató helyszínt keressük, fontos figyelembe venni a... Tovább

Orvos

Az orvosok feladatukat tekintve a különböző betegségek gyógyításával foglalkoznak. Az... Tovább

Tovább a lexikonra
Technika