A klaviatúra rejtélye

A billentyűzet rejtélye

Szerző: tpalee - 2019.07.02.

 

Egy két érdekesség a nagyvilágból.Vannak az életben olyan dolgok, melyek talán fel sem tűnnek, vagy ha fel is tűnnek, akkor nem tulajdonítunk nekik nagy jelentőséget.Mikor azonban olvasunk róluk, akkor esik le, hogy „hát persze”…Pontosan ilyen dologra akadtunk rá a számítógéppel kapcsolatban is. 

Rejtélyes vonalak a billentyűzeteken

 

Szinte minden ember használja, és egészen biztos vagyok benne, hogy már Önnek is feltűnt ez a dolog.Vegyük tehát szemügyre a klaviatúrát. A teljesen átlagos billentyűzetekről beszélünk jelen esetben. Gondolom Ön is elgondolkozott azon, hogy mik azok, milyen funkciói vannak az „F” a „J” és az „5” billentyűkön található kis vonalaknak?

 

 

 

 

 

 

A válasz egyszerű, de hihetetlenül ésszerű is egyben. Ezek azok a billentyűk, melyek a legideálisabb helyen vannak a kéz számára. Ha a mutató ujjunkat ráhelyezzük mondjuk az „F” betűre, onnan könnyedén és kényelmesen elérhetőek az „A” az „S” és az „E” betűk, melyeket a leggyakrabban használunk. Ugyan ez igaz a „J” betű esetében is- itt a „K” és az „L” betűkön van a hangsúly. Az 5-ös gombra pedig a központisága miatt került a vonal.

 

 

Ezen betűk segítik fejlesztik az automatizmust, velük lehetőség van úgy is írni, hogy az ember oda se néz, ezáltal gyorsabbá válik az írás. Érdekes és egyben nagyon ésszerű is, igaz?

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket